Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση του SafePass και πού όχι (από τη Δευτέρα)

Ανακοινώθηκαν νέες χαλαρώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2021

"Η μεγάλη και υπεύθυνη προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλειοψηφία των πολιτών, σε συνδυασμό με το αρκετά προχωρημένο στάδιο στο οποίο βρίσκονται πλέον οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19, συνέτειναν στη σαφή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων. Η πτωτική τάση στο ποσοστό θετικότητας αλλά και η ξεκάθαρη μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, μας γεμίζει αισιοδοξία", ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Μαΐου. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε την Παρασκευή για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών και τους βελτιωμένους επιδημιολογικούς δείκτες που αποτυπώνονται στην Εθνική Αναφορά. Η εφαρμογή του SafePass παρέχει μια επιπλέον ασφάλεια ιδιαίτερα σε εσωτερικούς χώρους συνάθροισης, όπως οι εκκλησίες, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι συνεδριακοί χώροι, κοκ, όπου από τις 17 Μαΐου αυξάνεται το ποσοστό φυσικής παρουσίας.

Όλα τα πιο πάνω δεδομένα, αλλά κυρίως η ανάγκη για ψυχολογική τόνωση των πολιτών μετά από πολύμηνες θυσίες, οδήγησαν το Υπουργικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλαρώσεις:

Έτσι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου δεν θα χρειάζεται να έχεις το SafePass οπουδήποτε κι αν θελήσεις να πας! 

  • Η χρήση του SafePass παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αυξημένης συνάθροισης, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας, ή/και σε εκδηλώσεις όπως τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις.

Ωστόσο δεν θα είναι υποχρεωτική η προσκόμιση SafePass σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, υπαίθρια θέατρα/αμφιθέατρα/κινηματογράφοι, κτλ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close