Πάμε Ταξίδι , Guide

5 πανέμορφα ελληνικά νησιά για οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές

Κλείσε διακοπές σε ένα από τα όμορφα ελληνικά νησιά, με τις καλύτερες τιμές!

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2021

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ελλάδα θα είναι ένας από τους πρώτους ταξιδιωτικούς προορισμούς στις επιλογές των Κυπρίων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές κι αυτό οφείλεται χάρη στα πανέμορφά της τοπία με τις υπέροχες παραλίες άλλα και το φαγητό της που απολαμβάνουμε σε κάθε επίσκεψή μας στα νησιά της Ελλάδας, την κοινή μας κουλτούρα αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της.

Εξ ου κι εμείς σου προτείνουμε πιο κάτω 5 πιο οικονομικά νησιά για να περάσεις φέτος το καλοκαίρι σου:

Σέριφος
Η Σέριφος είναι ένα σχετικά μικρό νησί, μόλις δύο ώρες με το καταμαράν από τον Πειραιά και με αρκετά χαμηλές τιμές. Όσο για τις παραλίες της, είναι εξαιρετικές και πεντακάθαρες, με την παραλία Λιβάδι να συγκλονίζει τους ταξιδιώτες. Η Ψιλή Άμμος τώρα, στέφθηκε ως η Ευρωπαϊκή Παραλία της Χρονιάς από την εφημερίδα Sunday Times το 2003. Η ρομαντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και η νυχτερινή ζωή του νησιού, η οποία είναι σε αρκετά λογικές τιμές, μαγνητίζουν τους τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Μήλος
Για το ηφαιστειογενές νησί της Μήλου, γίνονται δύο φορές την ημέρα πτήσεις από και προς την Αθήνα. Όσο περίεργο και αν φαίνεται, διαθέτει τουλάχιστον 72 παραλίες, μερικές από τις οποίες μπορείς να τις επισκεφθείς μόνο με μικρά εκδρομικά σκάφη. Επιπλέον, έχει πολύ ωραία τοπία και ειδικά υπό το φως του φεγγαριού, όλα δείχνουν μαγικά, χάρις στο λευκό χρώμα των βράχων της. Το πιο φημισμένο σημείο του νησιού είναι ο Σαρακήνικος. Η Μήλος είναι ένα από τα νησιά του Αιγαίου που μπορείς να επιλέξεις για την ξεκούραση σου.

Θάσος
Αυτό το καταπράσινο νησί, που συνδυάζει τις μοναδικές παραλίες με λεπτή άμμο, όπως είναι η Μακρύαμμος και το σκιερό πευκοδάσος, εξακολουθεί να είναι ένας αρκετά οικονομικός και ποιοτικός προορισμός, κυρίως για οικογένειες.
Η Θάσος απέχει μόλις 18 ναυτικά μίλια από την Καβάλα και 6 μίλια από την Κεραμωτή και το Αεροδρόμιο της Καβάλας. Πολλοί είναι οι κάτοικοι της Καβάλας που την προτιμούν για την νυχτερινή τους διασκέδαση, ή ακόμη και για τα υπέροχα ταβερνάκια της, τα οποία έχουν πολύ οικονομικές τιμές.

Κύθηρα
Τα Κύθηρα, είναι το θρυλικό σπίτι της θεάς Αφροδίτης και πηγή έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών για αιώνες. Υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα, οι οποίες διευκολύνουν τους τουρίστες. Είναι ο απόλυτος οικογενειακός προορισμός, μιας και έχει δάσος με πεύκα για πεζοπορία, χρυσές αμμουδιές για κολύμπι και ατμοσφαιρικά Ενετικά κάστρα, τα οποία μπορείς να επισκεφθείς.
Είτε επιλέξεις να πας στην οργανωμένη παραλία Καψάλι είτε στην απολύτως απομόνωση του Χαλκού, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις τα πεντακάθαρα νερά και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά χρήματα για φαγητό.

Ικαρία
Η Ικαρία ως γνωστόν, είναι το νησί όπου έπεσε ο Ίκαρος όταν πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο. Εδώ λοιπόν, μπορείς να βρεις προσιτά πολυτελή ενοικιαζόμενα στούντιο και διαμερίσματα, σε κοντινή απόσταση από τα κρυστάλλινα νερά και τις παραλίες με βότσαλο του νησιού. Τα νερά εκεί είναι απίστευτα ζεστά και τα παρομοιάζουν με τις Σεϊχέλες, ενώ έχουν αυτό το υπέροχο μπλε-πράσινο χρώμα που σε ταξιδεύει.

Φωτογραφίες : athensmagazine.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close