Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Η "Aδάμαστη Δύναμη" στο Wall Gallery του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου

Η εικονογράφος Αλεξία Τρύφων μεταφέρει την αδάμαστη δύναμη της φύσης στους ασθενείς του Ογκολογικού Κέντρου

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2021

Η Τhe Wall Gallery συνεχίζει το έργο της, στον εξωτερικό χώρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου. Για τέταρτη συνεχή χρονιά αναδιαμορφώνεται ο εξωτερικός χώρος του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου με ένα έργο από την εικονογράφο Αλεξία Τρύφων που σε ταξιδεύει στη μαγεία του Αρκτικού κύκλου. 

Η φύση, φορέας της πιο εκθαμβωτικής ομορφιάς, που ξυπνά μέσα μας το πιο βαθύ αίσθημα γαλήνης. Την ίδια στιγμή, όμως, μια αδάμαστη δύναμη, που υπακούει μονάχα στους δικούς της κανόνες, κρύβοντας αναπάντεχους κινδύνους. Ο σεβασμός απέναντι στη φύση, που τόσο συχνά λησμονούμε, είναι ο σεβασμός απέναντι στον αέναο κύκλο της ζωής, στην ανάγκη του να κοιτάζουμε μπροστά και να παλεύουμε για το καλύτερο, στη μαγεία που κρύβει το εδώ και το τώρα. Η καλλιτέχνης, μεταφράζει το αίσθημα του δέους απέναντι στη δύναμη της φύσης με το δικό της μέσο έκφρασης.

Η Αλεξία Τρύφων, εικονογράφος με ειδίκευση στο βιομηχανικό σχεδιασμό, στο 3D animation και στο concept/visual development σε κινηματογραφικές ταινίες, έχει περάσει τη μισή της ζωή στη Λευκωσία και την άλλη μισή στο Βανκούβερ του Καναδά. Η Κύπρος, όμως, είναι αυτή που της δίδαξε το πιο πολύτιμο μάθημα: να μην τρέχει πίσω από τον χρόνο, να γραπώνει την κάθε στιγμή, να κλείνει στην καρδιά της κάθε ήχο και εικόνα. Και μέσα από αυτό το έργο μετατρέπει τη φύση σε καθρέφτη της παιδικής μας ηλικίας. Τότε που αναζητούσαμε μυστικούς θησαυρούς σε κρυμμένες σπηλιές και πίσω από τα βράχια. Τότε που το καθετί μπορούσε να μεταμορφωθεί στην πιο συναρπαστική περιπέτεια.

Το έργο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. 

Στη «The Wall Gallery» εκτίθενται έργα από διάφορες μορφές τέχνης, από καταξιωμένους και ανερχόμενους Κύπριους εικαστικούς. Tα έργα ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που θέτει η μελέτη για ένα θεραπευτικό περιβάλλον. 

H μελέτη είναι αποτέλεσμα έρευνας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ABR – Alternative Brains Rule, με την ευγενή και διαχρονική στήριξη της Τράπεζας Κύπρου. Το έργο «The Wall Gallery» είναι απάντηση στην ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας διαμονής των ασθενών του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία. Ταυτόχρονα πλατφόρμα ανάδειξης και υποστήριξης ντόπιων ταλαντούχων δημιουργών.

Προηγήθηκαν εκθέσεις φωτογραφιών των διακεκριμένων φωτογράφων Silvio Augusto Rusmigo και Eugene Kitsios, των οποίων τα έργα απαθανάτιζαν το μεγαλείο της φύσης μέσω του δικού τους φακού. Στην τρίτη έκθεση άλλαξε η μορφή τέχνης, από φωτογραφία σε εικονογραφία με ένα έργο του Κωνσταντίνου Χατζηδηµήτρη. Στην ίδια μορφή τέχνης παραμένει και η έκθεση της Αλεξίας Τρύφων.

Το «Wall Gallery» έχει καθιερωθεί σε θεσμό και αναδεικνύει τους εξωτερικούς τοίχους του θεραπευτικού κέντρου και τους μεταμορφώνει σε μόνιμο εικαστικό χώρο, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για τον καρκίνο και δίνοντας μηνύματα αισιοδοξίας στους ασθενείς του Κέντρου.

Πού: Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, Λεωφόρος Ακροπόλεως 32, Στρόβολος 2006, Λευκωσία
Πότε: Από τέλος Μαρτίου 2021
Χορηγός: Tράπεζα Κύπρου, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
https://www.facebook.com/TheWallGalleryCy/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close