Cine News , Κινηματογράφος

O Tom Cruise επέστρεψε τις 3 Χρυσές Σφαίρες του!

Σοβαρό πλήγμα στο κύρος των βραβείων

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2021

Η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που φέτος είχαν πολύ μικρή απήχηση και τηλεθέαση, την επόμενη χρονιά, το 2022 δεν θα μεταδοθεί από το δίκτυο του NBC καθώς έχει προκληθεί κύμα αντιδράσεων κατά της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που απονέμει τα βραβεία.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) δέχθηκε σφοδρή κριτική επειδή στις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών, στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας (δράμα και κωμωδία/μιούζικαλ) απουσίαζαν όλες οι φετινές "μαύρες" ταινίες, όπως τα φιλμ "Da 5 Bloods" του Spike Lee, "One Night in Miami" της Regina King, "Ma Rainey’s Black Bottom" με την Viola Davis και "Judas and the Black Messiah" που χάρισε στον Daniel Kaluuya το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου. 

Στο μεταξύ ακολούθησε δημοσίευμα της εφημερίδας των Los Angeles Times που αποκάλυψε ότι κανένα από τα 87 μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ δεν είναι μαύρος ή μαύρη.

 Παρ’ ότι η HFPA ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, το δίκτυο NBC γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να μεταδώσει την τελετή απονομής των βραβείων του 2022, επειδή ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει δυσκολίες που συνδέονται με τον συστημικό ρατσισμό και ηθικές αδυναμίες και επειδή διαπιστώνεται έλλειψη σοβαρής μεταρρύθμισης στις τάξεις του.

 υνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η HFPA έχει δεσμευτεί για ουσιαστική μεταρρύθμιση" δήλωσε εκπρόσωπος του NBC. "Ωστόσο, η αλλαγή αυτού του μεγέθους απαιτεί χρόνο και δουλειά. Αισθανόμαστε έντονα ότι η HFPA χρειάζεται χρόνο για να το κάνει σωστά. Ως εκ τούτου, το NBC δεν θα προβάλει την απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2022. Θεωρώντας ότι ο οργανισμός θα υλοποιήσει το σχέδιό του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε την τελετή τον Ιανουάριο του 2023" ανέφερε.

 Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ φαίνεται πως δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

 Η πιο τελευταία εξέλιξη που θεωρείται πλήγμα για το κύρος και την ιστορία των βραβείων είχε να κάνει από τον σούπερ σταρ Tom Cruise, ο οποίος επέστρεψε στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που έχει κερδίσει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του οργανισμού.

Σύμφωνα με το Deadline απεστάλησαν πίσω στην έδρα της HFPA τα τρόπαια καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου, που έχει κερδίσει ο Χολιγουντιανός αστέρας για τους ρόλους του στις ταινίες "Jerry Maguire" και "Born on the Fourth of July" και Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή στην ταινία "Magnolia". 

 

 

 

πληροφορίες από: ΑΠ Ε

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close