Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Σχέδιο για οικονομικές διακοπές στα ξενοδοχεία της Κύπρου για τον Κατακλυσμό

Από τις 10 Μαΐου θα επιτραπεί και στους Κύπριους η διαμονή σε ξενοδοχειακές μονάδες, έστω υπό κάποιες προϋποθέσεις

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2021

Ανάσες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία αναμένονται με την άρση, από τη Δευτέρα, του απαγορευτικού για διανυκτερεύσεις Κυπρίων αλλά και από την απόφαση του Υφυπουργείου Τουρισμού να παρατείνει το σχέδιο ενίσχυσης εγχωρίου τουρισμού. Η σχετική πρόταση του υφυπουργείου, για νέα παράταση του σχεδίου ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, εγκρίθηκε την Τετάρτη το βράδυ, όπως ανέφερε στον «Φ» ο Σάββας Περδίος.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως το σχέδιο θα παραταθεί μέχρι και τον Νοέμβριο, με εξαίρεση όμως τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται από το υφυπουργείο Τουρισμού να υπάρξει νέα πρόσκληση προς ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σχέδιο για τον Ιούνιο. Το σχέδιο, βάσει προηγούμενων αποφάσεων, έληγε στο τέλος Μαΐου αλλά λόγω της απαγόρευσης που υπήρχε για διαμονή κατοίκων Κύπρου στα ξενοδοχεία στην ουσία δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου το τελευταίο διάστημα.

Με τις προχθεσινές αποφάσεις, ωστόσο, το σχέδιο παρατείνεται και οι Κύπριοι οι οποίοι επιθυμούν θα μπορούν να το αξιοποιήσουν ακόμα και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στις 21 Ιουνίου. Στο σχέδιο συμμετέχουν ως γνωστό τουριστικά καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ. Το σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το υφυπουργείο Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, που θα διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους. Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ χαιρέτισαν χθες την άρση της απαγόρευσης που υπήρχε για ντόπιους όσον αφορά διαμονή τους σε ξενοδοχεία που θα γίνεται όμως, μέχρι την εισαγωγή του coronapass με την προσκόμιση είτε αρνητικού τεστ, είτε με αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, εξέλιξη που αναμένεται να διευκολύνει και τις αποφάσεις των επιχειρηματιών του κλάδου για επαναλειτουργία των μονάδων τους. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι», σημειώνεται, «που από τις 10 Μαΐου θα επιτραπεί και στους Κύπριους η διαμονή σε ξενοδοχειακές μονάδες έστω υπό κάποιες προϋποθέσεις στην αρχή», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΤΕΚ, ενώ την απόφαση χαιρέτισε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ο γ.δ. του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close