Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι 5 καταρράκτες της Κύπρου που πρέπει να δεις από κοντά

Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν και πραγματικά αξίζει να τους επισκεφτείς, για πολλούς λόγους

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2021

Οι ζέστες αρχίσαν και εμείς ως γνωστοί νησιώτες αγαπάμε τόσο το νερό όσο και τη φυσική ομορφιά του νησιού μας.

Αυτοί λοιπόν, είναι οι καταρράκτες της Κύπρου που πραγματικά αξίζουν να τους επισκεφτείς, να τους απαθανατίσεις και γιατί όχι να κάνεις και μια βουτιά στα παγωμένα τους νερά.


Ο καταρράκτης της Καληδονίας (ή των Καληδονιών) – Πλάτρες
Είναι από τους πιο ψηλούς καταρράκτες που έχουμε στην Κύπρο. Το νερό του καταρράκτη πέφτει κάθετα από ύψος 12 μέτρων. Στον καταρράκτη οδηγεί ένας δρόμος καθώς και ένα μονοπάτι της φύσης. Καταρράκτη των Καληδονιών τον ονόμασαν οι Σκωτζέζοι όταν επισκέφτηκαν την περιοχή και γοητεύτηκαν απο την ομορφιά του. Τους θύμισε την πατρίδα τους και έτσι τον ονόμασαν καταρράκτη της Καληδονίας, όπως ονομαζόταν στα αρχαία χρόνια η Σκωτία.


Καταρράκτης Μέσα Ποταμού
Το όνομα του καταρράκτη προέρχεται από το όνομα του ομώνυμου ποταμιού που ρέει στην περιοχή. Βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Σαϊττάς σε υψόμετρο 1000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας στην κοίτη του ποταμού της Αρκολαχανιάς. Κοντά σε αυτόν, μπορεί κανείς να δει το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Μπορεί το ύψος του καταρράκτη να είναι μόλις 7 μέτρα, όμως το θέαμα που μπορεί να αντικρίσει κανείς είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Στην περιοχή γύρω από τον καταρράκτη υπάρχει πυκνή βλάστηση αποτελούμενη κυρίως από πεύκα, θάμνους και πόες.


Καταρράκτης της Χαντάρας – Φοινι
Βρίσκεται στην περιοχή Χαντάρα. Πρόκειται για έναν επιβλητικό καταρράκτη στον οποίο μπορεί να φτάσει κανείς μέσω ενός χωμάτινου δρόμου που περιτριγυρίζεται από εξαίσια βλάστηση.Ο καταρράκτης αναδύεται στο μέσο ενός άγριου παρθένου τοπίου με σκλήδρους, πλατάνια, πεύκα, λατζιές, ρούδι και κουμαριές. Ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τις μυρωδιές του λάδανου, της φασκομηλιάς και της λεβάντας, σε συνδυασμό με τις εξαίσιες μελωδίες της φύσης, και το γλυκό κελάδημα των αηδονιών.


Καταρράκτης του Κρεμμιώτη
Ο καταρράκτης βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χωριού Κρήτου Τέρρα της Πάφου. Έχει καταστεί προσβάσιμο το μονοπάτι που οδηγεί σε ένα μαγευτικό τοπίο, το οποίο η ίδια η φύση συνέθεσε, με το νερό από τον καταρράκτη του Κρεμμιώτη που ρέει ολόχρονα και κτυπώντας στα βράχια δημιούργησε ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close