News , Guide

Ανοίγουν τα ξενοδοχεία για τους Κυπρίους κι αυτά είναι όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Ετοιμάζονται οι ξενοδοχειακές μονάδες από τις 10 Μαΐου να δεχτούν τον εγχώριο τουρισμό

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2021

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τη βιομηχανία η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σύνολο της οικονομίας.

Αναμένουν ότι σιγά-σιγά θα μπορέσει να πορευθεί στην καλοκαιρινή τουριστική σεζόν ο τομέας ευελπιστώντας ότι «μαζί με τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας θα υπάρχει ουσιαστική τουριστική κίνηση».

Εκ πρώτης το μέλημα είναι η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, όπου αυτή θα αποτελέσει το διαβατήριο για μια καλή ή τουλάχιστο υποφερτή τουριστική σεζόν για το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου.

Ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε ότι με το άνοιγμα των ξενοδοχείων για τους Κύπριους θα επιταχυνθεί το άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες θα είναι έτοιμες να δεχτούν μαζικό τουρισμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, περί τα τέλη Ιουνίου.

Επιτρέπεται η διαμονή σε ξενοδοχεία από 10 Μάϊου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass
Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού ή της διενέργειας τεστ κάθε 72 ώρες προκαλεί μια πρόσθετη αίσθηση ασφάλειας είτε στους τουρίστες είτε στους Κύπριους που θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία κατά την τουριστική σεζόν.

Σημείωσε ότι τον ξενίζουν κάποια πράγματα που έχουν ακουστεί για την αντίθεση μερίδας πληθυσμού να διενεργεί αυτές τις ενέργειες με πρόφαση τα ατομικά δικαιώματα, ωστόσο πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ατομικές ευθύνες έναντι του συνόλου και σίγουρα δεν πρέπει να κυκλοφορούμε σαν να είμαστε ωρολογιακή βόμβα για το σύνολο του πληθυσμού.

Ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι η επιδημιολογική μας εικόνα είναι το Α και το Ω για το αν θα καταφέρουμε να έχουμε ουσιαστική τουριστική κίνηση ενώ το να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με τα περσινά θα είναι καταστροφικό για πολλούς τομείς της οικονομίας.

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close