Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ματρώνας στην Πέγεια, μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο

Η θαυματουργή Αγία της Πέγειας

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2021

Το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ματρώνας βρίσκεται στην περιοχή Τοξεύτρας στην Πέγεια. Το εκκλησάκι, με μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο, αναγέρθηκε στο όνομα της Αγίας Ματρώνας ως τάμα από δύο νέα παιδιά μετά την ίαση τους από ασθένεια, χάρη στην Αγία.

Ο Κρις επισκέφθηκε το μικρό παρεκκλήσι, ανήμερα της γιορτής της στις 2 Μαΐου, και ετοίμασε ένα πολύ εντυπωσιακό βίντεο:

Η Αγία Ματρώνα γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1881 στο χωριό Σέμπινο στη Ρωσία, τυφλή εκ γενετής και πέθανε το 1952.

Οι γονείς της Δημήτριος και Ναταλία ήταν φτωχοί χωρικοί αλλά πολύ ευλαβείς. Η Αγία ήταν το μικρότερο παιδί από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Η μητέρα της λόγω της φτώχειας σκεφτόταν να αφήσει την Αγία σε ένα ορφανοτροφείο μια διπλανής πόλης αλλά μετά από θαυματουργική επέμβαση (είδε στο όνειρο της ότι ήρθε και κάθησε στο χέρι της ένα άσπρο πουλί με ανθρώπινη φωνή αλλά χωρίς μάτια), την κράτησαν άν και γεννήθηκε αόμματη (δηλαδή χωρίς οφθαλμούς, με κενές τις κόγχες). Βαπτίστηκε Ματρώνα προς τιμήν της Οσίας Ματρώνας της εν Κωνσταντινουπόλει.

Η θεία της εκλογή φάνηκε πολύ νωρίς. Κατά το βάπτισμά της είδαν οι παρευρισκόμενοι να υπάρχει πάνω της ένα σύννεφο που ευωδίαζε. Όπως αφηγείτο η μητέρα της, Τετάρτη και Παρασκευή η Αγία δεν θήλαζε αλλά κοιμόταν συνεχώς χωρίς να μπορεί κανείς να την ξυπνήσει.

Από 6 ετών της είχε δοθεί το προορατικό και διορατικό χάρισμα. Γνώριζε τις ασθένειες των ανθρώπων, τι προβλήματα είχαν, τις αμαρτίες τους, τι θα συνέβαινε στον καθένα κι έτσι τους συμβούλευε, τους προειδοποιούσε και τους γιάτρευε. 
Στην ίδια ηλικία, μια φορά έβγαλε το σταυρό από πάνω της και η μητέρα της την μάλωσε. Τότε η Ματρώνα είπε: «Μητέρα μου, γιατί με μαλώνεις; Εγώ έχω το δικό μου σταυρό.»
Πράγματι, επάνω στο στήθος της είχε ένα εξόγκωμα σε σχήμα σταυρού.

Η Αγία Ματρώνα προφήτευσε την επανάσταση των Μπολσεβίκων, την πτώση των Τσάρων και την επάνοδο της Ορθοδοξίας στη Ρωσία. Είναι μία σύγχρονη Αγία Ρωσίδα και η αγάπη των Ρώσων γι’ αυτήν είναι τόσο μεγάλη, που μετέφεραν την αγάπη τους και στους Κυπρίους, οι οποίοι έκτισαν στην Πέγεια το ναό της.

Το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ματρώνας επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες πιστοί από όλες τις περιοχές της Κύπρου αλλά και ξένοι για να προσευχηθούν στη θαυματουργή Αγία Ρωσίδα της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Η μνήμη της Αγίας Ματρώνας τιμάται στις 2 Μαΐου, ημέρα της κοιμήσεώς της. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close