Ο Ιγνάτιος φωτογράφησε ένα πρωτότυπο, και άγνωστο για πολλούς, σημείο στην Κύπρο

Έχεις ακούσει ξανά για τον οικισμό Μάα-Παλαιόκαστρο στην Πάφο;

Κι όμως, οι φωτογραφίες που δημοσίευσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ιγνάτιος Ιγνατίου ήταν αρκετές όχι μόνο για να αντιληφθούμε ότι η Κύπρος μας έχει μακρά ιστορία, αλλά έγινε συνάμα και η αφορμή για να μάθουμε για αυτό τον χώρο που βρίσκεται στον Κόλπο των Κοραλλίων στην επαρχία Πάφου.

Είναι η περιοχή στην οποία εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι αρχαίοι (Μυκηναίοι) Έλληνες το 1200 π.Χ., μετά  την πτώση των Μυκηναϊκών Βασιλείων στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ως εκ τούτου, είναι μια πολύ σημαντική περιοχή για την Κύπρο, εφόσον εδώ άρχισε ο εξελληνισμός του νησιού. Η περιοχή παρέχει πολλές πληροφορίες για το τέλος της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στο νησί.

Το όνομα της περιοχής «Παλαιόκαστρο» προέρχεται από τα επιβλητικά αμυντικά τείχη που ήταν πάντα ακάλυπτα. Οι οχυρώσεις του οικισμού αποτελούνται από δύο ξεχωριστά Κυκλώπεια Τείχη. Το πρώτο τείχος προστάτευε τον οικισμό από την πλευρά της στεριάς και το δεύτερο προσέφερε προστασία από τη μεριά της θάλασσας.

Το μικρό μουσείο με την πρωτότυπη αρχιτεκτονική του είναι έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα, συντηρητή και καθηγητή Andrea Bruno. Το μουσείο παρουσιάζει τον αποικισμό της Κύπρου από τους Μυκηναίους Έλληνες.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31