Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γνωστό brunch-άδικο μετακομίζει σε ένα παραμυθένιο τοπίο, πνιγμένο στο πράσινο

Το brunch που μας πρωτοσυστήθηκε στην πλατεία, μετακομίζει στο πάρκο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2021

Μας πρωτοσυστήθηκε στο χωριό Πλατανιστάσα στην καρδιά της Πιτσιλιάς, στην ορεινή Λευκωσία. Ο λόγος για το Boukkoma ένα μοναδικό στέκι που δημιούργησε ο Εύρης, ένας νεαρός σεφ, στο κτίριο του Κέντρου Νεότητας του χωριού, ο οποίος μάλιστα το περσινό καλοκαίρι έβγαλε τραπεζάκια στην πλατεία, και μας σέρβιρε κάτω από το κλίμα...

Φέτος, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μας περιμένει σε ένα υπέροχο περιβάλλον στο Κοινοτικό Πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, με πολλές νόστιμες εκπλήξεις!

"Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας το καλοκαίρι του 2020 από τη μαγευτική Πιτσιλιά και την πανέμορφη Πλατανιστάσα. Το φετινό boúkkoma, ανανεωμένο και πιο φρέσκο από ποτέ βρίσκεται σε νέα τοποθεσία την οποία σε προσκαλεί να ανακαλύψεις. 
Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος, επαναρχίζει η λειτουργία μας στο Κοινοτικό Πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. Ένα παραμυθένιο τοπίο, πνιγμένο στην κυριολεξία στο πράσινο, με παιδική χαρά και το αγίασμα της Αγίας Μαρίνας θα αποτελέσουν για φέτος το νέο μας σπίτι. 

Η Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, μία πολύ όμορφη  ημιορεινή κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας, βρίσκεται μόλις μισή ώρα από το κέντρο της πόλης και προσφέρεται για την καθημερινή σας βόλτα αλλά και για την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου. 
Σε απόσταση μόλις εκατόν μέτρων από το Κοινοτικό Πάρκο, θα βρείτε το Παλαιό Εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Ένα πανέμορφο λιθόκτιστο οικοδόμημα το οποίο έχει διακηρυχθεί ως διατηρητέο και του οποίου την διαφύλαξη ανέλαβε το Κυπριακό Μουσείο. Στα 500 μέτρα θα βρείτε το Κοινοτικό Γήπεδο της κοινότητας, το οποίο έχει επενδυθεί με τεχνητό χλοοτάπητα και προσφέρεται για ώρες ατελείωτου παιχνιδιού. 

Στην γειτονική κοινότητα του Ξυλιάτου και σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το Πάρκο, θα βρείτε το πιο όμορφο φράγμα της Κύπρου, το Φράγμα Ξυλιάτου, καθώς και την διάσημη Οχτήπετρα. 
Ακολούθως, στην μαγευτική καταπράσινη διαδρομή από το φράγμα προς Λαγουδέρα και Σαράντι, θα δείτε το Παλιό Γεφύρι των Λαγουδέρων ενώ στο τέλος της διαδρομής θα συναντήσετε την Εκκλησία της Παναγίας του Άρακα. Ένα υπέροχο κτίσμα που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close