Wine Guide , Εστιατόρια

Καλό κρασί και αυθεντικές σοκολάτες: Διπλή απόλαυση σε ένα μοναδικό χώρο

Υπάρχουν καλύτερες στιγμές από τις γιορτές για να συνδυάσειςένα απολαυστικό κρασί με την αιώνια αγαπημένη σοκολάτα;

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2021

Αν αναζητάς μια αληθινά έντονη γευστική εμπειρία και ψάχνεις τους ιδανικούς «συνοδούς» της για να δημιουργήσεις τη γλυκιά ατμόσφαιρα που ταιριάζει στις ημέρες αυτές, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το κατάστημα Οίνων Γεύσεις στη Λευκωσία.

Εδώ μπορούν να σε καθοδηγήσουν και να ταιριάξουν υπέροχα τα επιλεγμένα κρασιά του διάσημου μπουτίκ οινοποιείου Burgozone, το οποίο μάς συστήνει το βουλγαρικό κρασί, με τις μοναδικές βελγικές σοκολάτες, και μαζί να δώσουν την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

Ας μιλήσουμε όμως πρώτα για κρασί...
Και θα αρχίσουμε από τα βασικά... Δηλαδή το ότι δεν ξέρουν μόνο η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία από καλό κρασί, καθώς η γειτονική μας Βουλγαρία βγάζει κρασί που ενθουσιάζει κάθε οινόφιλο ανά τον κόσμο.

Αν αγαπάς λοιπόν το κρασί, τότε σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις την οινική ιστορία της Βουλγαρίας, μιας χώρας που δείχνει να λατρεύει τον… θεό του κρασιού, τον Διόνυσο. Υπήρξε η δεύτερη χώρα του κόσμου σε παραγωγή κρασιού τη δεκαετία του ’80, η πτώση του κομμουνισμού, όμως, πήγε τα πράγματα λίγο πίσω. Η καινοτομία και οι επενδύσεις που ακολούθησαν έβγαλαν ξανά έξω τα… ποτήρια του κρασιού, με τη χώρα να έχει σήμερα 5 επίσημες οινοπεριοχές, η κάθε μια με το δικό της μικροκλίμα και τις διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού.

Ας γνωρίσουμε, όμως, ένα καθόλο αντιπροσωπευτικό παράδειγα της βουλγαρικής οινοποιίας, το οινοποιεία Burgozone, και ας πιούμε στην… υγειά του.

To Burgozone είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο στη βόρεια Βουλγαρία, δίπλα στην όχθη του Δούναβη. Εξάγει τα προϊόντα του σε Κίνα, Αμερική και Ρωσία, ενώ στην Κύπρο, την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τα βραβευμένα κρασιά του, μας τη δίνει κατάστημα Οίνων Γεύσεις στη Λευκωσία.

Μάλιστα στη συλλογή του διαθέτει μοναδικά κρασιά, που δημιουργήθηκαν για να γιορτάσουν κάθε ξεχωριστή περίσταση στην ιστορία του οινοποιείου. Τα κρασιά παράγονται από σταφύλια σε ιδιόκτητους αμπελώνες, με περιορισμένη απόδοση. Η συλλογή από κρασιά Burgozone είναι κυρίως μείγματα, με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης, τα οποία έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού. Μπορείς να συνδυάσεις τα κρασιά της Συλλογής με εκλεκτά πιάτα και να τα φυλάξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η συλλογή από κρασιά του οινοποιείου Burgozone εμφιαλώνεται σε περιορισμένες ποσότητες, συνοδεύει τέλεια τις ειδικές περιστάσεις της ζωής σου και ταιριάζει ιδιαίτερα σε αυτούς που ξέρουν από κρασί υψηλής ποιότητας.

Άλλωστε, τα λευκά κρασιά Burgozone είναι φρέσκα, φρουτώδη και κομψά και είναι ιδανικά για το απεριτίφ σας ή σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ γεύμα. Τα ροζέ του Burgozone διακρίνονται για τη φρεσκάδα τους και τη γεύση των κόκκινων φρούτων.. και ταιριάζουν πολύ με το καλοκαίρι μας! 

Είναι όμως και τα Premium κρασιά, που είναι έτοιμα να συνοδεύσουν κάθε σου γεύμα. Αυτά τα κρασιά έχουν μεγάλη πολυπλοκότητα και τα χαρακτηριστικά του terroir και της ποικιλίας. Τα Premium κρασιά του οινοποιείου έχουν λάβει πολλά διεθνή βραβεία, εξ ου και εξάγονται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο. Όπως είναι για παράδειγμα το Barrique Collection of Burgozone, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως "εξαιρετικό βουλγαρικό κρασί" με 5 αστέρια. Φτιαγμένο από το καλύτερο Chardonnay, αυτό είναι το μόνο κρασί Burgozone που έχει ζυμώσει σε δρύινα βαρέλια, γεγονός που του χαρίζει  πολυπλοκότητα και νότες βανίλιας και μελιού. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, το Chateau Burgozone Chardonnay Barrique είναι το πρώτο και μοναδικό βουλγαρικό λευκό κρασί που κέρδισε 91 πόντους από το Wine Enthusiast και σε τυφλές δοκιμές έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν είναι κατώτερο από τα υπέροχα κρασιά της Βουργουνδίας.

Είναι όμως και η σοκολάτα... απόλαυση! Αποκλειστικά στο Οίνων Γεύσεις, μπορείς να βρεις τα μοναδικά σοκολατακια Feelings Chocolates που θα συναρπάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! 

Το ιδιαίτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει τις σοκολάτες Feelings, τις οποίες θα βρεις στο κατάστημα Οίνων Γεύσεις, είναι η μεγάλη ποικιλία από πρωτόγνωρες γεύσεις οι οποίες είναι 100% φυσικές. Το κάρδαμο, το βύσσινο, το ginger, το ταχίνι με κακάο είναι μερικές από αυτές. 

Το κρασί και η σοκολάτα δίνουν ένα κλασικό ταίριασμα, ιδανικό για τις γιορτινές μέρες. Τα κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά του οινοποιείου του Burgozone έχουν το δικό τους ξεχωριστό στυλ, με δυναμικό χαρακτήρα και όγκο. Ο συνδυασμός τους με τις υψηλής ποιότητας, σοκολάτες Feelings Chocolates δίνει ένα απόλυτα ισορροπημένο, γλυκό και απολαυστικό αποτέλεσμα, που ταυτόχρονα καθαρίζει την γευστική παλέτα, ετοιμάζοντάς την για την επόμενη δαγκωνιά!

Οίνων Γεύσεις (22333345) Λεωφ. Νίκης 14 Γ, 1086 Λευκωσία.
Facebook: Οίνων-Γεύσεις
Websiteoinongeuseis.com


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close