News , Guide

Πάσχα 2021: Ολα τα μέτρα που ισχύουν (ωράριο κυκλοφορίας, μετακινήσεις, εκκλησίες, τραπέζι)

Ποια μέτρα θα ισχύουν για τις ημέρες του Πάσχα 2021 για τις εκκλησίες, την Ανάσταση, το Πασχαλινό τραπέζι

Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2021

Τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών του Πάσχα εξειδίκευσε, σήμερα Μ. Δευτέρα, μέσω απανήσεων το υπ. Υγείας.

Συγκεκριμένα, για τις επόμενες ημέρες ισχύουν τα εξής: Την Μεγάλη Εβδομάδα έως και τις 9 Μαΐου, η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 

- Κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), επιτρέπεται η μετακίνηση προσώπων δύο φορές με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 σύμφωνα με τις κατηγορίες ανακοινώσαμε ήδη και για το εύλογο χρονικό διάστημα των 3 ωρών την φορά που έχει οριστεί. 

- Μόνο για την ημέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου, επιτρέπεται η μετακίνηση για μετάβαση σε οικία, με αποστολή SMS στο 8998 με την ένδειξη 5, νοουμένου ότι στην οικία θα βρίσκονται, πέραν των μόνιμα διαμενόντων, άτομα ο συνολικός αριθμός των οποίων (περιλαμβανομένων και των μόνιμα διαμενόντων) δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

- Η μετακίνηση χωρίς αποστολή sms επιτρέπεται για σκοπούς μετάβασης σε χώρους θρησκευτικής λατρείας κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας (26 Απριλίου – 2 Μαΐου) μόνο για τις ώρες της Θείας Λειτουργίας.

ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ

- Οι κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες απαγορεύονται, πλην των μόνιμα διαμενόντων σε αυτές. Νοείται ότι απαγορεύεται η πραγματοποίηση γεύματος/δείπνου σε οικίες για γάμους και βαφτίσεις. Κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), πέραν των μόνιμα διαμενόντων, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες ατόμων νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ 

- Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τις λειτουργίες της Μεγάλης Βδομάδας (26 Απριλίου 2021-2 Μαΐου), επιτρέπεται η παρουσία πιστών στο εσωτερικό των ναών, νοουμένου ότι προσκομίζουν το αποδεικτικό εμβολιασμού τους για την COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με τη μία δόση τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν και τηρουμένων των μέτρων αποστασιοποίησης. Για την πιο πάνω περίοδο, επιτρέπεται η επίσης η παρουσία προσώπων στα προαύλια των ναών, νοουμένου ότι τα πρόσωπα που παρευρίσκονται είναι καθήμενα και τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close