News , Guide

Πώς θα λειτουργούν οι υπεραγορές και το λιανικό εμπόριο;

Τι ισχύει με τη λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων και τις λαϊκές αγορές

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2021

Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι

Επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων, όπως υπεραγορές, μίνι-μάρκετ, φρουταρίες, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, παντοπωλεία.

Διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η πώληση ειδών λιανικού εμπορίου (π.χ. ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, ηλεκτρικές συσκευές, λευκά είδη, παιχνίδια, κοκ) στις πιο πάνω επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων.

Τα φαρμακεία, οι υπεραγορές, τα μίνι-μάρκετ, οι φρουταρίες, τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία και τα παντοπωλεία, από την ώρα έναρξης της λειτουργίας τους μέχρι τις 9 το πρωί, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο άτομα άνω των 65 ετών και άτομα με αναπηρίες.

Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με πληρότητα 50% της χωρητικότητάς τους. Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η πλανοδιοπώληση τροφίμων (π.χ. κινητές καντίνες σάντουιτς, παγωτό, λαχανικά, φρούτα, κτλ), νοουμένου ότι κατέχουν σχετική έγκυρη άδεια από το οικείο Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο και νοουμένου ότι η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο με take-away, drive-through ή delivery και όχι σε τραπεζοκαθίσματα. Απαγορεύεται η λειτουργία λαϊκών αγορών που πωλούν ρούχα, λευκά είδη ή/και άλλα προϊόντα, καθώς και η πλανοδιοπώλησή τους.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα παραμένουν σε λειτουργία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close