Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Έξοδος για φαγητό σε 4 κορυφαία εστιατόρια του νησιού μας

Εδώ θα ζήσεις κορυφαίες εμπειρίες fine dining

Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2021

Ο Δειπνολόγος επισκέφθηκε 4 από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού και παρακάτω μας μεταφέρει γευστικές και όχι μόνο εντυπώσεις

Pralina Experience Λευκωσίας
Το νέο μενού του avant-garde εστιατορίου της πρωτεύουσας, μας άφησε και πάλι άφωνους, ειδικά με την παρουσίαση για πρώτη φορά για τα κυπριακά δεδομένα του Kobe & Kagoshima beef experience. Μια πιστοποιημένη με βούλα και υπογραφή εμπειρία, συνώνυμη της κορυφαίας εξ Ιαπωνίας ομώνυμης ράτσας βοδιού, η οποία μετουσιώνεται σε γαστρονομική και άκρως δημιουργική εμπειρία, μέσα από τα χέρια του καταξιωμένου σεφ Ηλία Αριστοτέλους. Νιγκίρι με καψαλισμένο βοδινό φιλετάκι και πόνζου, τατάκι den miso, το πρώτο στο νησί ελαφρά σοταρισμένο ταρτάρ με φουρνιστό λιναρόσπορο και το ντούο από καπνισμένο μπέργκερ, πλάι σε μικρό φιλέτο από βοδινό Kobe ή Kagoshima, οι γεύσεις που έχουν αποτυπωθεί για πάντα στους γευστικές μας κάλυκες. Τα περί οινοπαντρεμάτων δεδομένα, με πρωτοστάτη τον βραβευμένο οινοχόο Βάσο Μάνωλη και την ομάδα του, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, μα απλά μια υπενθύμιση.

Ρους
Η από τα πρόσφατα γεννοφάσκια του εστιατορίου ανοδική του πορεία, συνεχίζει την ανιούσα με το Chapter VI του κοσμογυρισμένου στις κουζίνες βραβευμένων με 2 αστέρια Μισελέν εστιατόρια, σεφ Ανδρέα Γιαγκουλλά να σαγηνεύει τον ουρανίσκο ακόμη και των πιο ψαγμένων. Απαραίτητοί σου σταθμοί τα χτένια με κρέμα από κουνουπίδι και βανίλια Μαδαγασκάρης, το μπαρμπούνι με πουρέ σελινόριζας και μπουγιαμπέζ και τα παΐδια αρνιού με κρούστα από πιστάτσιο. Η κρεμώδης ναμελάκα από λευκή σοκολάτα είναι το γλυκοαλχημιστικό δώρο που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στον εαυτό σου για να κλείσεις όμορφα και ονειρικά την όλη σου εμπειρία. Θα γίνω γραφικός για ακόμη μια φορά, θυμίζοντάς σου ότι ο ιδιοκτήτης και βραβευμένος σομελιέρ Ανδρέας Κυπριανού και το οινοφυλάκιο των 1000 plus ετικετών του, θα απογειώσουν τη βραδιά σου στο έπακρον.

Μπέμπα
Ακόμη ένα εστιατόριο-σταθμός που για ακόμη μια φορά δυσκολεύτηκα να πετύχω τραπέζι , όσο έγκαιρα κι αν κι αν τηλεφώνησα. Η αναμονή άξιζε φυσικά τον κόπο, με την εκλεκτή μου παρέα να δυσκολεύεται να αποφασίσει, όχι για το τι θα παραγγείλει από την πολυσυλλεκτική κάρτα και τις επιλογές ημέρας, αλλά περισσότερο για το τι θα αφήσει πίσω. Το πνιγμένο στο πράσινο της πιο παραδεισένιας αυλής της πρωτεύουσας, τραπέζι μας, δεν άργησε να γεμίσει με φρέσκες κυπριακές καραβίδες στη σχάρα, άξιο βράβευσης, al dente ριζότο με κυπριακά αγρέλια και με ταξιδιάρικο σε Ελλάδα μεριά, ανάλαφρο μουσακά. Εξαίρετο το χαλούμι από τη Δρούσεια στο τηγάνι με μαρμελάδα ντομάτας, η κλασικά αγαπημένη πίτα στον ξυλόφουρνο, το πρασολουκάνικο και το χταπόδι και πέστο ρόκας. Θεϊκές και οι ταλιατέλες με πεκορίνο και ανοιξιάτικη τρούφα, αλλά και οι εξαίρετα ψημένες στο κάρβουνο βοδινές κοπές του ταλαντούχου σεφ Βαρνάβα Ηλία. Όσο για τον πανταχού παρών ακούραστο ιδιοκτήτη και ψυχή του μαγαζιού, Θωμά Μπέκα, να είσαι σίγουρος ότι θα περάσει και από το δικό σου τραπέζι, προτείνοντάς τον θεόσταλτο μπακλαβά από πιστάτσιο, την τάρτα λεμονιού και την καρυδόκρεμά του.

Polo restaurant & bar – Alasia Hotel
Δεν υπερβάλλω και ούτε θα προσθέσω περιττά καλολογικά στοιχεία  για να σε πείσω να λοξοδρομήσεις κι εσύ από τη συνήθη πορεία σου, για να γευτείς τις στοχευμένα δημιουργικές προτάσεις του αριστουργηματικού σεφ Χριστόδουλου Θεοφάνους που για χάρη του έχει ταξιδέψει στο νησί μας, μέχρι και ο διάστερος Arnaud Bignon για να μαγειρέψουν μαζί. Η μία εκ των πέντε βεραντών του μπουτίκ ξενοδοχείου θα φιλοξενήσει και τη δική σου παρέα, η οποία οπωσδήποτε πρέπει να εκκινήσει με την επιτομή της γευστικής ισορροπίας, το βοδινό καρπάτσιο με κρέμα αγκινάρας και τρούφα, το μπαρμπούνι με πουρέ από παστινάκι και το αυγό ποσέ με ανοιξιάτικες φρέσκες μορχέλες, γεμιστές μία μία με μουσελίνα από κοτόπουλο. Το διθυραμβικών σχολίων μαύρο ριζότο με καλαμάρι και νότες από πορτοκάλι θα σε κάνει να ασπαστείς τον σεφ, αλλά περίμενε για να πεις όλα μαζί τα εύγε σου, σα δοκιμάσεις τον ασπρόβλαχο με λεμονάτες baby αγκινάρες και το βοδινό του φιλέτο ψημένο στο green egg. Το ολοκαίνουριο γλυκό του με πρωταγωνιστή το πιστάτσιο διαφόρων εκτελέσεων, θα σε κάνει να επαναπροσδιορίσεις ό,τι ήξερες μέχρι πρότινος για τα επιδόρπια πιάτου. Ο Ζήνωνας, ο Νίκος, η Ντία και ο Χριστίνος, η ιδιοκτήτρια οικογένεια που φροντίζει τα πάντα να καλύπτονται με ένα πέπλο γνήσιας φιλοξενίας και επαγγελματισμού, θα βάλει και κατά τη δική σου επίσκεψη το μαγικό της λιθαράκι. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close