Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένας παραδοσιακός φούρνος στο χωριό, με εκλεκτά ψωμιά και νόστιμα πασχαλινά ζυμώματα

Εδώ σίγουρα πρέπει να κάνεις στάση

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2021

Η μυρωδιά του ψωμιού που βγαίνει από τον φούρνο είναι μοναδική... σου ξυπνά αναμνήσεις και σε ταξιδεύει σε γευστικά μονοπάτια. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας, από το να επισκεφτείς έναν φούρνο που είναι γεμάτος παράδοση αλλά και ολόφρεσκα καλούδια. Γι' αυτό κι εμείς σου προτείνουμε, να επισκεφθείς τον Φούρνο του Κύπρου στην Καλαβασό. Αν μένεις εκεί κοντά, επιβάλλεται μία στάση, αν είσαι όμως μακριά αξίζει να τον επισκεφθείς αν βρεθείς στον δρόμο του.

Τo αρτοποιείo “Ο Φούρνος του Κύπρου” είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής εδώ και 22 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 13 Αυγούστου 1999, οπόταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του.

Με αργά και σταθερά βήματα, η επιχείρηση άρχισε να ξεχωρίζει τόσο για την ποικιλία των αρτοσκευασμάτων και όλων των ειδών ζαχαροπλαστικής καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση των πελατών της… Άλλωστε τόσο η διεύθυνση της επιχείρησης, όσο και τα μέλη της οικογένειας αλλά και οι υπάλληλοι του αρτοποιείου, με πολύ κέφι και μεράκι, μεριμνούν για την πλήρη ικανοποίηση των πελατών του… την υγιεινή και την καθαριότητα. 

Αρτοποιήματα με άρωμα και γεύση
Εδώ όλα τα απολαυστικά προϊόντα τους είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά και πολύ προσοχή. Από το φρεσκοζυμωμένο ψωμί και όλα τα είδη αρτοποιίας (φραντζόλες, slice κ.ά.) που φτιάχνονται καθημερινά στο μαγαζί, μέχρι τα πεντανόστιμα αλμυρά που φτιάχνονται με αγάπη από τα χεράκια της κ. Κατερίνας, τα σιροπιαστά, τις τούρτες, τα κουλούρια κ.ά.

Πέρα από το κλασικό ψωμί με δημοφιλές τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους περαστικούς είναι και το αγνό, πεντανόστιμο και μυρωδάτο ψωμί ολικής αλέσεως, ενώ ανάρπαστα γίνονται οι ταχινόπιτες αλλά και το γαλακτομπούρεκο.

Όσο για τις φλαούνες τους, αυτές είναι αφράτες, πεντανόστιμες και μοσχομυρίζουν παράδοση.

Από το 1999 λοιπόν…  το σταυροδρόμι Καλαβασού-Ζυγίου (οδός Σταυροδρόμι Ν25) έχει γίνει καθημερινό σημείο συνάντησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών, για ολόφρεσκα προϊόντα, αλλά και καλό σπιτικό φαγητό, μιας και από το περασμένο καλοκαίρι, δίπλα στο Φούρνο του Κύπρου λειτούργησε και η ψησταριά της οικογένειας, που σερβίρει ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά της «Μικρές γεύσεις Μεγάλες απολαύσεις».

Ο Φούρνος του Κύπρου είναι ένας γευστικός σταθμός για κάθε ώρα της ημέρας… από τις 4 το πρωί (ναι, καλά διάβασες) μέχρι τις 9 το βράδυ (το καλοκαίρι – τον χειμώνα κλείνουν στις 8)… και σίγουρα αξίζει να τον επισκεφθείς! 

(24333168) οδός Σταυροδρόμι Ν25, Καλαβασός-Ζύγι, επ. Λάρνακας. 
FacebookΟ Φούρνος του Κύπρου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close