Θέατρο , Μη χάσετε

5 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Πάμε θέατρο;

Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2021

Μιας και είναι Παρασκευή εμείς σού προτείνουμε 5 θεατρικές παραστάσεις για να περάσεις δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο σου. Εξάλλου, το θέατρο και γενικότερα οι τέχνες καθίστανται βασικοί πυλώνες στη ζωή μας, εφόσον προσφέρουν μπόλικα μηνύματα και πολλά συναισθήματα, τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε!

«Μετά την καταιγίδα»
Το έργο «Μετά την καταιγίδα», του συγγραφέα Φλοριάν Ζελλέρ, κάνει πρεμιέρα αύριο 17 Απριλίου από το «θέατρο ένα» και πραγματικά θα σε καθηλώσει.  Το έργο κινείται γύρω από τη ζωή μιας οικογένειας, η οποία βιώνει τη νόσο ‘Αλτσχαιμερ και ζει μέσα σε σύγχυση.  Για ακόμα μια φορά, εμφανίζεται ένας άντρας με άνοια που ονομάζεται André και έχει δύο κόρες, την Anne και την Elise. Η διαφορά είναι ότι αυτός ο André, είναι ένας διάσημος συγγραφέας που δεν φαίνεται να μπορεί να δεχτεί ότι η σύζυγός του, η Madeleine, είναι νεκρή. Ή μήπως δεν είναι; Όταν εμφανίζεται η Madeleine, φαίνεται να είναι πρόσφατα χήρα και δηλώνει, ότι ο σύζυγος της, ο André,  «με έκανε να υποσχεθώ να τον ζήσω».

Σε κάποια άλλη σκηνή,  βλέπουμε το ζευγάρι, να ζει μια καθημερινή πραγματικότητα, να διαφωνεί  με τις κόρες του, που  επισκέπτονται τους γονείς τους για  το Σαββατοκύριακο. Μια σειρά από γεγονότα που συμβαίνουν,  όπως ο φίλος της Elise που έρχεται να την διεκδικήσει, η εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν,  ποια όμως  είναι αυτή; Μήπως τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει πραγματικά;

Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Ερμίνα Κυριαζή, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Φανή Σωκράτους, Ειρήνη Καραγιώργη, Σάββας Μενοίκου.
>> Πρεμιέρα: Σάββατο 17 Απριλίου στις 20:00
Τακτικές Παραστάσεις στη Λευκωσία: Κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή στις 20:00, κρατήσεις: 22348203.

«Λευκές Νύχτες»
Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει το νεανικό αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι,  «Λευκές Νύχτες» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη. Ο ήρωας του συγγραφέα γνωρίζει τυχαία στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης τη Νάστιενκα. Κάθε μέρα συναντιούνται στο ίδιο σημείο και συζητούν. Για τη ζωή. Γι 'αυτό που βασανίζει τη Νάστιενκα. Και ο ήρωας την ακούει, αλλά όχι, δεν πρέπει να την ερωτευτεί. Οι ήρωες της ιστορίας αυτής, βρίσκονται σε ένα τέλμα. Μια μεταβατική περίοδο με τεράστια για τον ψυχισμό τους διάρκεια, από την οποία θέλουν απεγνωσμένα να εξέλθουν, προσμένοντας ένα μέλλον διαφορετικό. Ένα μέλλον ευοίωνο. Και το σημαντικότερο ποικιλόμορφο. Διαφορετικό από το στάσιμο παρόν.

Επί Σκηνής: Κατερίνα Λούρα, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Ανδρέας Καρούμπας. Μουσικός Επί Σκηνής: Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Πρεμιέρα: Σάββατο 17 Απριλίου 2021, 20:00.
Παραστάσεις στη Λευκωσία Θέατρο Δέντρο, 17, 24, 25 Απριλίου & 8, 9, 10, 15, 22, 23 Μαΐου, 8.00 μ.μ. / Λεμεσός Παλιό Ξυδάδικο (ΜΙΤΟΣ) 16 Μαΐου, 8.00 μ.μ. / Πάφος: Θα ανακοινωθεί σύντομα. Εισιτήρια: www.soldouttickets.com.cy, καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835.

«Το κάλεσμα της αλώπεκος»
Η θεατρική ομάδα Leftovers και το θέατρο WhereHaus 612 παρουσιάζουν το έργο «Το κάλεσμα της αλώπεκος», βασισμένο στο κείμενο « Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη.  Σε μια ζοφερή εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια επικίνδυνη απειλή, το κράτος, η εξουσία και η ισχύ, με παράλογα και εκφοβιστικά μέσα, οδηγούν τους ανθρώπους σε καθοριστικές αποφάσεις. Το ένστικτο της επιβίωσης πιο ισχυρό από ποτέ ορίζει τις ζωές των ηρώων και τους μετατρέπει άλλοτε σε επαναστάτες και άλλοτε σε υποχείρια.

Παίζουν: Κώστας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνα Μενοίκου, Μάριος Ζησίμου, Εύα Μιλτιάδου.
>> Παραστάσεις: Σάββατο, 17, 18, 19, 23, 24, 25 Απριλίου 2021, 20:00. Θέατρο WhereHaus 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομ. Παλλουριώτισσας, Λευκωσία. Επικοινωνία/κρατήσεις: 99 122552, 96 160400.

«Εγκλήματα καρδιάς»
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει στην κεντρική σκηνή, το έργο «Εγκλήματα καρδιάς» της Μπέθ Χένλυ, μέχρι και τις 25 Απριλίου, σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή. Το έργο διαδραματίζεται στην κουζίνα του πατρικού σπιτιού των αδελφών Μαγκράθ, στο Χέιζλχαρστ του Μισσισσιπή, μια μικρή πόλη του Νότου. Οι αδερφές Λέννυ Μαγκράθ, η Μεγκ Μαγκράθ και η Μπέιμπ Μποτρέλ, όταν ξεκινά το έργο δεν βρίσκονται μαζί. Η Λέννυ, που είναι η μεγαλύτερη αδελφή, ενημερώνει την Μέγκ, πως η μικρή τους αδελφή πυροβολεί τον άντρα της Ζάκερυ  Μποτρέλ και συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Σε μια άλλη εξέλιξη η Λέννυ που έχει την φροντίδα του παππού, ενημερώνει και τις δύο αδελφές ότι ο παππούς τους βρίσκεται στο νοσοκομείο. Με αφορμή τα δύο αυτά γεγονότα η Μεγκ, που αναζητά την τύχη της ως τραγουδίστρια επιστρέφει στο πατρικό σπίτι και σε λίγο καταφθάνει και η μικρή αδερφή, η Μπέιμπ, αφού την άφησαν ελεύθερη με εγγύηση από την φυλακή του αστυνομικού τμήματος. Η συνάντηση των τριών θα φέρει στο φως ανείπωτα πράγματα, τα οποία οδηγούν τις τρεις αδερφές σε διαφωνίες, διαπληκτισμούς και καυγάδες, βγάζοντας στην επιφάνεια όλα τα κρυμμένα μυστικά της οικογένειας. Ταυτόχρονα θα φανερωθούν τα «εγκλήματα καρδιάς» που αφορούν πρώτιστα τις ίδιες αλλά και τους άλλους. Στο τέλος οι τρεις αδελφές, αφού πρώτα παντρέψουν τον πόνο και τη δυστυχία τους  θα καταλήξουν σε συμφιλίωση, και θα αποδεχτούν η μια την άλλη,  προκειμένου να σμικρύνουν τον στερημένο από αγάπη κόσμο τους και να ξαναγίνουν οικογένεια. Όλα αυτά με το χιούμορ που διακατέχει τους ανθρώπους μιας επαρχιώτικης μικρής πόλης του νότου.

Παίζουν: Σαλώμη Ιεροπούλου, Μαρία Κωνσταντίνου, Γιώργος Αναγιωτός, Μάρθα Κωνσταντίνου, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Εύρος Βασιλείου.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»: Χρήστος Γιάγκου
>> Τακτικές παραστάσεις (Λευκωσία): Παρασκευή & Σάββατο στις 20:00. & Κυριακή στις 18:00 μ.μ. μέχρι τις 25 Απριλίου 2021. Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com. Πληροφορίες/κρατήσεις: 22818999 & 99621845.

«Η Ψιλικατζού»
Η θεατρική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ, σε σκηνοθεσία του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου συνεχίζεται και ευκαιρία να το δεις! Μια Ψιλικατζού μας αφηγείται την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Μας μιλάει για τις εικόνες της καθημερινότητάς της, εικόνες μιας Ελλάδας που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, το ρατσισμό αλλά και για το προσωπικό της δράμα. Τον  δρόμο προς τη μητρότητα! Με έναν πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα-ταμπού, την υπογονιμότητα.

Παίζουν: Μαρίνα Βρόντη, Άνθη Κάσινου
>> Παραστάσεις: 17, 20 Απριλίου 202, 18:30, Θέατρο της ΕΘΑΛ. Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com. Πληροφορίες: 25877827.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close