Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα έργα που θα δώσουν νέα πνοή στη Λάρνακα

Θέματα πουσυνδέονται άμεσα με την Τουριστική και την Επιχειρηματική ανάπτυξη της Λάρνακας

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2021

Την Τρίτη 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και των Προέδρων της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας κ. Ντίνου Λευκαρίτη και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας κ. Σταύρου Σταύρου καθώς και του Προέδρου του Κ.Σ. Βορόκληνης κ. Νεόφυτου Φακοντή.

Σύμφωνα με την κ. Άννα Κοσμά, Μέλος ΔΣ ΕΤΑΠ και Υποψήφια βουλεύτρια Δημοκρατικού Συναγερμού Επαρχίας Λάρνακας, τα βασικά θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν τα εξής:

  • Κατασκευή του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας (φάση γ’) που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκκρεμούντα έργα υποδομής της επαρχίας Λάρνακας το οποίο επηρεάζει άμεσα την τουριστική βιομηχανία.
  • Δημιουργία κυματοθραυστών στις περιοχές Βορόκληνης και Περβολιών. Η διάρκεια κατασκευής του έργου θα είναι δύο χρόνια.
  • Το έργο της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού.
  • θέματα των αρχαιοτήτων της Λάρνακας με έμφαση στην επαναλειτουργία του Επαρχιακού Αρχαιολογικού Μουσείου
  • Δημιουργία Master Plan για ενοποίηση του Μουσείου με το αρχαίο λιμάνι, τον αρχαιολογικό χώρο Κιτίου και το ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή και ως εκ τούτου αναμένεται η ανάθεση της σχετικής μελέτης.
  • Έργα για το αρχαίο λιμάνι.
  • Έργα σχετικά με το ψηφιδωτό που απεικονίζει τους άθλους του Ηρακλή στην οδό Αγ. Νεοφύτου
  • Πάγιο αίτημα της ΕΤΑΠ Λ/κας για τη δυνατότητα τέλεσης πολιτικών γάμων σε αρχαία μνημεία και συγκεκριμένα στο Κάστρο Λάρνακας
  • Προσθήκη κατασκευών για εμπλουτισμό των τεχνητών υφάλων στη νέα θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Λάρνακας και σε άλλες περιοχές της Κύπρου από τα Τμήματα Δημοσίων Έργων και Αλιείας, έργο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Όλα τα παραπάνω θέματα συνδέονται άμεσα με την Τουριστική και την Επιχειρηματική ανάπτυξη της Λάρνακας και θα δώσουν πνοή στην περιοχή υιοθετώντας τις αρχές της αειφορίας και της αρμονικής σχέσης της τουριστικής ανάπτυξης με την κοινωνία και το περιβάλλον. Βασική προϋπόθεση για τον σχεδιασμό  μιας βιώσιμης Τουριστικής ανάπτυξης, είναι οι συμμετοχικές διαδικασίες και η αναβάθμιση του ρόλου των «εταίρων» που εμπλέκονται επαγγελματικά σε αυτήν, τη σχεδιάζουν ή τη διαχειρίζονται.  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close