News , Guide

Ένα υπέροχο μονοπάτι μέσα στο δάσος που αξίζει να εξερευνήσεις!

Έτοιμοι για μία εκδρομή μέχρι την ταξιδιάρικη Κακοπετρία;

Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2021

Την Κακοπετρία, μπορεί κάποιος να τη χαρακτηρίσει και ως το πιο ταξιδιάρικο χωριό της Κύπρου, καθώς κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε μας παίρνει σε κόσμους παραδεισένιους.  Δεν ξέρουμε τι το πρωτο-προκαλεί αυτό.  Είναι οι ζεστοί κάτοικοί του, οι ομορφιές της, το πράσινό της, η γραφικότητά της, τα στενά δρομάκια της, η παλιά γειτονιά που δημιουργεί στιγμές από σκηνές παραμυθιού;

Εμείς πάντως σήμερα, κάνουμε στάση στο πράσινο της, καθώς χρειαζόμαστε μία απόδραση από την καθημερινότητά, που σίγουρα αν μας ακολουθήσεις θα νιώσεις και εσύ το ίδιο.  Έχει υπόψη σου όμως ότι χρειάζεται να φορέσεις αθλητικά παπούτσια και φόρμες ώστε να είσαι πανέτοιμος/η για… περπάτημα μέσα στη φύση.

Ξεκινώντας από το σημείο της «Πέτρας του Ανδρογύνου» (100 περίπου μέτρα από την είσοδο στην παλιά Κακοπετριά) θα κατευθυνθείς προς τη δυτική όχθη του παραποτάμου του Κλάριου, περπατώντας το μονοπάτι της φύσης «Βατερής», ενός μικρού και πανεύκολου μονοπατιού ενός μόλις χιλιομέτρου.  Ουσιαστικά θα ακολουθήσεις την πορεία του ποταμού που περνά μέσα από πυκνή βλάστηση από πλατάνια, σκλήδρους και δρύες.

Το σκηνικό θα σου φανεί πιο εντυπωσιακό, καθώς οι ξύλινες γέφυρες που διαπερνούν τον ποταμό θα σε οδηγήσουν σε διάφορα σημεία εντός της γραφικής παλιάς Κακοπετριάς. Αν τυχόν κουραστείς τα παγκάκια που θα βρεις μπροστά σου θα σε ξεκουράσουν και με το κελάηδισμα των πουλιών και το πάφλασμα του ποταμού θα ταξιδέψεις σε πανέμορφους κόσμους.

Στο τέλος της διαδρομής θα συναντήσεις μια πολύ παλιά βρύση με το όνομα «Βρύση Βατερή», εξ ου και η ονομασία του μονοπατιού, η οποία όπως λέγεται πρόσφερε τη δροσιά της στους κατοίκους της Κακοπετριάς.

Με πληροφορίες του visitsolea.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close