News , Guide

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κύπρο

Τι ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις, ο Υφυπουργός Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε στις 01 Απριλίου 2021

Η Κύπρος μπαίνει ξανά στον τουριστικό χάρτη με το άνοιγμα των αεροδρομίων της με ενθαρρυντικά μηνύματα για σημαντικό τουριστικό ρεύμα τους καλοκαιρινούς μήνες, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της επιλογής του λιμανιού Λεμεσού, ως βάση για κρουαζιέρες της Royal Caribbean.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στους εορτασμούς της 1ης Απριλίου, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι σήμερα ανοίγουν πολύ σημαντικές αγορές για τον τουρισμό μας και «είναι μια ευκαιρία για την Κύπρο να τοποθετηθεί ξανά στον τουριστικό χάρτη».

Είναι μια ευκαιρία, συνέχισε, η χώρα μας να δείξει σε όλη την υφήλιο και ιδιαίτερα στις αγορές μας και στην Ευρώπη πως, «ναι, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα,  έχουμε αντιληφθεί τις αντιξοότητες, και έχουμε πολεμήσει για να μπορούμε να ενημερώνουμε όλους όσοι θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας και να ζήσουν το τι εστί Κύπρος, ότι μπορούν από σήμερα να έρθουν, χωρίς καραντίνα, χωρίς προβλήματα, αλλά με τα τεστ τους φυσικά».

Ερωτηθείς ποιες ενδείξεις υπάρχουν για την άφιξη τουριστών στο νησί, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως «αριθμητικά είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις γιατί, ενώ εμείς έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε για να είμαστε έτοιμοι και να θεωρούμαστε ανοικτοί, πολύ λίγα εξαρτώνται από εμάς, διότι υπάρχουν ταξιδιωτικές οδηγίες που απαγορεύουν ταξίδια από χώρες του εξωτερικού».

«Πιστεύω αυτό θα μεταβάλλεται συνεχώς τις ερχόμενες εβδομάδες, όχι μόνο λόγω της κατάστασης στο εξωτερικό αλλά θα εξαρτηθεί και από τη δική μας επιδημιολογική εικόνα», ανέφερε και υπέδειξε πως «το δεδομένο είναι ότι ξεκινούν σήμερα οι πρώτες πτήσεις από το Ισραήλ και είναι η πρώτη αγορά η οποία, θεωρώ ότι, ξεκινά δειλά-δειλά για εμάς».

Κάποιες ενδείξεις, είπε ο Σάββας Περδίος υπάρχουν επίσης από τη ρωσική αγορά, ότι και αυτή η αγορά θα μπορέσει να ξεκινήσει προς τα τέλη του μήνα, «παρόλο που δεν έχει γίνει κάποια συμφωνία μέχρι στιγμής που αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Αρχικά ο Υφυπουργός αναμένει πως θα υπάρχουν μικροί αριθμοί τουριστών, «όμως είναι μια αρχή και ευελπιστούμε ότι αυτή η αρχή είναι που θα δώσει και την ώθηση για να έχουμε πιο σημαντικό τουριστικό ρεύμα από τον Ιούνιο και μετά».

Υπογράμμισε δε ότι, «δεν έχουν χαθεί η ελπίδες, αντίθετα, τα μηνύματα που έχουμε λάβει από τους οργανωτές ταξιδιών και τις αεροπορικές εταιρείες - τον τελευταίο μήνα που συνομιλήσαμε μαζί τους -  θέτουν την Κύπρο στις προτεραιότητες τους και από εκεί και πέρα, γνωρίζουν και εκείνοι ότι εξαρτόμαστε όλοι από τις ταξιδιωτικές οδηγίες».

Κληθείς να αναφερθεί στην επιλογή του λιμανιού της Λεμεσού ως βάση για κρουαζιέρες της Royal Caribbean με το κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas, ο Σάββας Περδίος είπε πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χώρας μας σε θέματα τουρισμού.

«Σε συνέχεια της  περσινής επιτυχίας με την Wizz Air, η οποία έφερε τη βάση της στην Κύπρο, πλέον βλέπουμε και εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες επιλέγουν την Κύπρο για βάση», ανέφερε και υπέδειξε ότι «είναι σημαντικό, όχι μόνο για εμάς τους ντόπιους, που θέλουμε να κάνουμε μια κρουαζιέρα και να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, αλλά είναι σημαντικό και για την εισροή τουριστών στο νησί, γιατί οποιοσδήποτε θέλει να επιβιβαστεί σε τέτοια πλοία θα πρέπει να έρθει (με αεροπλάνο) στην Κύπρο».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, τα οφέλη είναι πολλαπλά, «αφού εκτός του ότι οι τουρίστες θα περάσουν κάποιες μέρες για να γνωρίσουν το νησί μας, η ίδια η εταιρεία θα αγοράζει υπηρεσίες από την  Κύπρο, είτε πρόκειται για καύσιμα, φάρμακα, λιμενικές υπηρεσίες, τρόφιμα κλπ.»

Λέγοντας πως «η κρίση φέρνει ευκαιρίες, σημείωσε ότι «όντως ισχύει αυτό και είναι μια πολύ σημαντική αρχή για την κρουαζιέρα, που βάζει για τα καλά την Κύπρο στον τουριστικό χάρτη της κρουαζιέρας και γενικότερα, προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο υπάρχουν ενδείξεις και για άλλες εταιρείες κρουαζιέρας που θα επιλέξουν το λιμάνι Λεμεσού ως βάση, είπε πως δεν υπάρχει ακόμη κάτι ανακοινώσιμο, «όμως το δεδομένο είναι ότι, το ένα πράγμα φέρνει το άλλο».

«Όταν μια τεράστια εταιρεία όπως η Royal Caribbean δείχνει τόσο ενδιαφέρον για την Κύπρο και ήδη έχει τοποθετήσει δυο πλοία της στο νησί, με το ένα να ξεκινά από το Ισραήλ και να περνά από εδώ και το άλλο να ξεκινά από εδώ, αντιλαμβάνεστε ότι όλη η υφήλιος παρακολουθεί και βλέπει», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η επιλογή της Κύπρου από την Royal Caribbean ήταν απότοκο των υπηρεσιών και διευκολύνσεων που δόθηκαν στα κρουαζιερόπλοια που χρησιμοποίησαν το αγκυροβόλιο Μονής για τον παροπλισμό τους, ο Σάββας Περδίος δήλωσε πως και αυτό φαίνεται να έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο.

«Έχει δημιουργηθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης και το ότι όλες οι χώρες γύρω μας δεν αποδέχονται την κρουαζιέρα, ενώ  εμείς δείξαμε φιλοξενία σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, ήταν κάτι πολύ σημαντικό γι' αυτές τις εταιρείες και το ίδιο πράγμα μας λένε και πολλές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν πλέον την ευκαιρία να κάνουν ταξίδια σε μεγαλουπόλεις του εξωτερικού, ούτε και μακρινά ταξίδια και βλέπουν την Κύπρο ως μια ευκαιρία και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανάκαμψης τους», συμπλήρωσε.

Η Κύπρος, κατέληξε στις δηλώσεις του  Υφυπουργός Τουρισμού, έχει καταφέρει να αποδείξει ότι είναι εδώ για να βοηθήσει «και από εκεί και πέρα, βοηθώντας αυτές τις εταιρείες, θα βοηθηθεί και η χώρα μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close