Cine News , Κινηματογράφος

Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2021 για παιδιά και νέους

Ξανά μαζί, από τις 16-24 Απριλίου με διαδικτυακά εργαστήρια, προβολές, διαγωνισμούς!

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2021

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους - Κύπρος 2021, το οποίο εφέτος θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, υπόσχεται ένα ανανεωμένο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για Παιδιά και Νέους.

Πέντε συναρπαστικά εργαστήρια από επαγγελματίες του Κινηματογράφου και διαδικτυακές προβολές τεσσάρων ταινιών απαρτίζουν τη φετινή 7η έκδοση του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 24 Απριλίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2021, το οποίο συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο.

Προβολές ταινιών για σχολεία
Το Φεστιβάλ υπερβαίνει τα όρια της πανδημίας και αξιοποιεί πλήρως την τεχνολογία, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και εφήβους από όλο το νησί να παρακολουθήσουν διαδικτυακά και δωρεάν τέσσερις ταινίες, είτε ατομικά είτε μέσω του σχολείου τους. Για να αποκτήσουν δικαίωμα προβολής, τα ενδιαφερόμενα άτομα/σχολεία καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας μήνυμα στο cyprusfilmdaysyouth@gmail.com. Τέσσερις συναρπαστικές ταινίες που έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε ορισμένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου για παιδιά και νέους συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα προβολών:

  1. My brother chases dinosaurs (12+) του Stefano Cipani
  2. Rocca changes the world (12+) της Katja Benrath
  3. Romy’s Salon (9-12) της Mischa Camp
  4. My grandpa is an alien (9-12) της Marina Andree Skop

Εργαστήρια Κινηματογράφου
Το Φεστιβάλ επιφυλάσσει, ακόμη, σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων για τους νεαρούς σινεφίλ. Το Σάββατο 17/04 και την Κυριακή 18/04, οι νεαροί σινεφίλ θα μπορούν, όπου κι αν βρίσκονται, να συμμετάσχουν μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, σε πέντε πρωτότυπα και άκρως ενδιαφέροντα εργαστήρια:

Σάββατο 17 Απριλίου: 

  • Μια πρώτη ματιά στον κόσμο του κινηματογράφου! με εισηγητή τον Μάριο Λιζίδη (σκηνοθέτη) [9:00 – 10:30]
  • Χειροποίητο Σινεμά Αnimation: Τεχνικές, ταινίες και παιχνίδια, με εκπαιδευτές τους Γιώργο Τσαγγάρη & Ελένη Χανδριώτου (γραφίστες/animators). [10:45 – 12:15]
  • My home studio - make a lockdown masterpiece with only your phone, με εισηγήτρια τη Laura Gaynor (παραγωγό/σκηνοθέτιδα) [12:30-14:00 μόνο στην αγγλική γλώσσα].

Κυριακή 18 Απριλίου:

  • Πώς μπορώ να γίνω ηθοποιός; με εισηγήτρια την Κίκα Γεωργίου (ηθοποιό) [10:00 – 11:30]
  • Η μαγεία του ήχου στον κινηματογράφο με εισηγητή τον Marco Lopez (σχεδιαστή ήχου). [11:30 – 13:00]

Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους 12-18 ετών, αλλά θα είναι ανοικτά και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει.

1ος Διαγωνισμός Νεαρών Σκηνοθετών
Το φεστιβάλ, για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με την παιδική έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Κύπρου - Όψεις του Κόσμου (Animafest Cyprus) διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Νεαρών Σκηνοθετών, μέσω της δράσης  «Τι θα άλλαζες εσύ στον κόσμο;». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές 12-18 ετών που καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους διάρκειας μέχρι τριών λεπτών.  Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε τους συνδέσμους: www.animafest.com.cy και www.cyprusfilmdays.com

Συμμετοχή Κυπριακής Κριτικής Επιτροπής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Νεανικού Κοινού – Young Audience Award (YAA)
Ομάδα παιδιών θα εκπροσωπήσει και φέτος την Κύπρο, ως η εθνική μας κριτική επιτροπή, στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Νεανικού Κοινού που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, παιδιά 12-14 ετών, λάτρεις της κινούμενης εικόνας, θα μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, ηλικία, διεύθυνση και τηλέφωνο) μέχρι τις 10 Απριλίου, ηλεκτρονικά στο cyprusfilmdaysyouth@gmail για να συμμετάσχουν στην Κριτική Επιτροπή που θα αναδείξει την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Νεανική Ταινία.

Οι Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 μέχρι 14 ετών και στόχο έχει να ενισχύσει την αντιληπτική, αισθητική, νοητική ωρίμανση των νέων θεατών. Τα παιδιά, μέσα από τη γνωριμία τους με τον παγκόσμιο, ποιοτικό κινηματογράφο, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν, όχι μόνο ταινίες, αλλά και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια με αξιόλογους εκπαιδευτές, επαγγελματίες του χώρου, που στοχεύουν να αποτελέσουν πηγή́ έμπνευσης και καλλιέργειας της φαντασίας και των συναισθημάτων τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, για συμμετοχή στα εργαστήρια, για δήλωση ενδιαφέροντος από σχολεία/άτομα με σκοπό τη διευθέτηση διαδικτυακής προβολής, καθώς και για τη συμμετοχή στον 1ο Διαγωνισμό Νεαρών Σκηνοθετών και στην Κριτική Επιτροπή για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Νεανικού Κοινού - YAA, μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους σ' αυτόν τον σύνδεσμο, ή εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες στο 70008242 ή και μέσω μέιλ στο cyprusfilmdaysyouth@gmail.com.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close