Ο Μάνος φωτογράφισε τις πανέμορφες τουλίπες της Δένειας

Ένα φανταστικό σκηνικό στη Δένεια μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοί της και -όχι μόνο- όπου σπάνιες τουλίπες έκαναν την εμφάνισή τους.

Πρόκειται για τις τουλίπες cypria. Οι πανέμορφες αυτές τουλίπες ανθούν μέχρι τα τέλη του Απρίλη. Η τουλίπα της Κύπρου δίκαια πήρε τη γνήσια κυπριακή ιθαγένεια επειδή δε φυτρώνει πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι σπάνιο είδος που περιορίζεται σε μια περιοχή του δάσους Ακάμα, στην Καρπάσια, στον Κορμακίτη και σε μερικές περιοχές του Πενταδακτύλου.

Σημειώνεται ότι η κοπή του λουλουδιού απαγορεύεται.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Cyprus From Air είναι εντυπωσιακές, αφού όπως αναφέρεται στην ανάρτηση "Η άνοιξη αγαπά χωριό Δένεια αφού στήνει κάθε χρόνο έτσι καιρό παρέλαση χρωμάτων και εικόνων. Ήμασταν πιστοί στο ραντεβού μας για να φωτογραφίσουμε τη σπάνια τουλίπα Cypria. Όμως αυτή τη φορά κάτι μας εντυπωσίασε ξανά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου Δένειας για την πρωτοβουλία τους να προστατέψουν τον χώρο που φυτρώνουν οι μοναδικές τουλίπες. Προφανώς οι μόνες μας ελπίδες να φτιάξουμε αυτό το νησί και να προστατέψουμε την φύση έχει μείνει στα παιδιά μας...".

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31