Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φωταγώγηση κτιρίων με ήρωες του '21 στην Πάφο (εντυπωσιακές εικόνες)

Εντυπωσιακή φωταγώγηση των κτιρίων της Πάφου με την Ελληνική Σημαία και μορφές Ηρώων του ΄21

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2021

Με εντυπωσιακή φωταγώγηση του Δημοτικού Μεγάρου και του νεοανακαινισμένου κτιρίου επί της κεντρικής πλατείας Κέννεντυ, ο Δήμος Πάφου γιορτάζει και τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Η φωταγώγηση των κτιρίων με την Ελληνική Σημαία και μορφές Ηρώων του μεγάλου αγώνα της Παλιγγενεσίας έγινε χθες βράδυ, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, και θα συνεχιστεί απόψε Παρασκευή από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 11.00 το βράδυ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε πως  τα μηνύματα τα οποία διαχρονικά στέλνει η Ελληνική Επανάσταση και οι αξίες οι οποίες εκπορεύονται από τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κράτος συνεπαίρνουν  ακόμη και σήμερα τους όπου γης Έλληνες.

Εμείς οι Έλληνες, είπε ο κ. Φαίδωνος,  όπου και αν βρισκόμαστε οφείλουμε τις επόμενες δεκαετίες να αξιοποιήσουμε αυτά τα μηνύματα και αυτές τις αξίες για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα Κύπρο και για την πατρίδα Ελλάδα. 

Ο Δήμαρχος Πάφου πρόσθεσε πως τις αξίες που οι Έλληνες μέσα από το πέρασμα των αιώνων έχουν αναδείξει ως πανανθρώπινες και οικουμενικές, οφείλουμε οι σύγχρονοι Έλληνες αλλά και οι μελλοντικές γενιές να τις μεταλαμπαδεύσουμε και να τις αναδείξουμε προς όφελος όχι μόνο των Ελλήνων αλλά ολόκληρης της Οικουμένης. 

Ένα πράγμα, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, να έχουμε υπόψη μας : Ο,τι πάντα η ποιότητα κερδίζει την ποσότητα. 

Έστω συμπλήρωσε και εάν ήμασταν λίγοι αποδείξαμε στο πέρασμα των αιώνων πως μπορούμε να στεκόμαστε στα πόδια μας και να συνεχίζουμε για 3.500 χρόνια. Οι αξίες του ελληνισμού και των Ελλήνων, είπε,  θα παραμείνουν και για τους επόμενους αιώνες να φεγγοβολούν και να δίνουν νόημα και ουσία στην πορεία της ανθρωπότητας. Οι αξίες του ελληνισμού, συμπλήρωσε ο κ. Φαίδωνος, είναι το φως και το αλάτι της Οικουμένης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close