News , Guide

Ένας νέος, μετεωρολογικός σταθμός, σ’ έναν κυπριακό αμπελώνα

Βρίσκεται στον ιδιόκτητο αμπελώνα του «Vasilikon Winery», στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2021

Το Οινοποιείο «Vasilikon», στον Κάθηκα της Πάφου, είναι γνωστό εκτός από τα κρασιά του, και για τη ζεστή φιλοξενία του, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν και καλό κρασάκι αλλά και διάφορα, πρωτότυπα πιάτα (και θαλασσινά, επί της ευκαιρίας), κλείνοντας έτσι όλο το ξεχωριστό πακέτο της απόδρασης.

Ο χώρος του και συγκριμένα το μπαλκόνι του, θα σε ταξιδέψει σε άλλους κόσμους.  Εξάλλου, χρειαζόμαστε πού και πού, αυτό το διαφορετικό και ξεχωριστό από την καθημερινότητα!

Το καλύτερο νέο είναι ότι ανακοίνωσε σήμερα πως στον ιδιόκτητο αμπελώνα πίσω από το οινοποιείο, εγκατάστησαν έναν μετεωρολογικό σταθμό σε συνεργασία με το Τμήμα Μετεωρολογίας του Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος – Cyprus MOA, μετά από το αίτημα του γεωπόνου μας Γιώργου Γκένου.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους «η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον μια δυσάρεστη πραγματικότητα με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις, ειδικότερα στη γεωργία του τόπου μας.

Ο μετεωρολογικός σταθμός μετράει τις κλιματικές συνθήκες στον αμπελώνα και μεταδίδει στοιχεία τα οποία συλλέγουμε. Κατά την επεξεργασία των κλιματικών δεδομένων, προκύπτουν συγκρίσεις με συσχέτιση των φαινολογικών σταδίων που μας επιτρέπουν να προσαρμόσουμε ανάλογα τις ενέργειες μας και μας βοηθούν στην έγκαιρη πρόβλεψη ασθενειών του αμπελιού όπως ο βοτρύτης, ο περονόσπορος, το ωίδιο και άλλες ασθένειες που μπορούν να εμφανιστούν στον αμπελώνα.

Για το οινοποιείο μας, η τοποθέτηση του μετεωρολογικού σταθμού είναι μια προσπάθεια στην συνεχή εξέλιξη των πρακτικών που πραγματοποιούνται στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας τα τελευταία χρόνια αφού σύμφωνα με τους ερευνητές, η κλιματική αλλαγή θα φέρει αλλαγές τέτοιες, που θα επηρεάζει και το terroir κάθε περιοχής. Ειδικά μιας τόσο ιδιαίτερης και μοναδικής όπως η περιοχή της Λαόνας».

Κάνοντας μια βόλτα στον ιδιόκτητο αμπελώνα πίσω από το οινοποιείο μας, θα διακρίνει κανείς τον μετεωρολογικό σταθμό που...

Δημοσιεύτηκε από Vasilikon Winery στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close