Eating News , Εστιατόρια

Σ' αυτό το χωριό της Πιτσιλιάς θα πας (και) για πεντανόστιμο παγωτό παλουζέ

Φτιαγμένο με προϊόντα ντόπιων παραγωγών

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2021

Το χωριό Άλωνα, δεν χριεάζεται πλέον συστάσεις, καθώς αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, γραφικά και δραστήρια χωριά της περιοχής Πιτσιλιάς.

Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Τροόδους ανάμεσα στις κορυφές Μαδαρής και Παπούτσας και σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Ένα χωριό πνιγμένο ασφυκτικά στο πράσινο, με τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια των παλιών γειτονιών και τα πλακόστρωτα από βουνίσια πέτρα ανηφορικά δρομάκια.

Ένα χωριό που σου δίνει συνεχώς λόγους για να το επισκεφθείς.

Στο χωριό, πέρα από το μοναδικό φυσικό τοπίο και το απείρου κάλλους φουντουκιοδάσος, θα δεις και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, κτίσμα του 1835 είναι περιτριγυρισμένη από κερασιές και αποτελεί κτίσμα πάνω στα ερείπια προηγούμενης εκκλησίας. Μέσα, βρίσκεται η εικόνα του προστάτη της Άλωνας, του Αγίου Γεωργίου, που φιλοτέχνησε ο γνωστός κρητικός ζωγράφος, Κορνάρος, αλλά και η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας. Επίσης, στο χωριό υπάρχει και το αρχαίο ξωκλήσι της Παναγίας της Καρδακιώτισσας το οποίο αναπαλαιώθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1987. Μέσα σε αυτό, υπάρχει μια περίφημη αρχαία εικόνα του Χριστού. Το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου ανεγέρθηκε πρόσφατα πάνω στα ερείπια ομώνυμης παλαιότερης εκκλησίας.

Ωστόσο, επιβάλλεται και μία στάση στο ΑΠΟΑ καφεστιατόριο στην Άλωνα, όπου ο Μάριος, ο οποίος ανέλαβε τη διαχείρισή του, φτιάχνει εξαιρετικό παγωτό gelato σε γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν! Αυτό όμως που θα σε ενθουσιάσει περισσότερο είναι το ότι είναι και νηστήσιμα.

Το καλύτερο δε είναι ότι πρόκειται για μοναδικές γεύσεις φτιαγμένες με τοπικά προϊόντα, για να επιλέξετε αυτήν που θα ερεθίσει περισσότερο τον ουρανίσκο σας: 

Κράτα σημιεώσεις:
Palouzes gelato (vegan)
Αlona kiwi fruit (vegan)
Fresh vanilia beans (vegan with organic rice milk)
Alona organic Kidoni from Polyviou farm (vegan)

Κάνε μία βόλτα απο εκεί! 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close