Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα «κρυμμένο» μονοπάτι που αξίζει να εξερευνήσεις

Ετοιμάσου για δράση και περιπέτεια με παρέα ή χωρίς!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2021

Τον τελευταίο καιρό, πολλοί από εμάς αναζητάμε την απόδραση στη φύση η οποία (όπως πάντα) μας προσφέρει την απόλυτη ξεκούραση του μυαλό που χρειαζόμαστε.  Αν λοιπόν, αυτή η ιδέα σε σπρώχνει στο «άγνωστό» και στην περιπέτεια ξεκίνα για μία εκδρομή στο Κάβο Γκρέκο.

Εκεί, όπως και κάθε φορά θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις το γαλάζιο της θάλασσας που ξεπροβάλει μπροστά σου και φυσικά το πράσινο της φύσης που είναι περιτριγυρισμένο… όπου κι αν γυρίσει το βλέμμα σου.

Ένα «κρυμμένο» μονοπάτι που πιθανόν να μην περπάτησες μέχρι τώρα, σε περιμένει να το ανακαλύψεις και να το εξερευνήσεις δίνοντάς σου την ευκαιρία να συνδυάσεις την περιπέτεια με τη γνώση.

Μπορείς να σταθμεύσεις στο χώρο επισκεπτών που υπάρχει στο «Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης».  Αναζήτησε γύρω σου και θα βρεις μία χαρακτηριστική ταμπέλα που γράφει «Μονοπάτι Αφροδίτης», προς την ανηφόρα.

Πρόκειται για ένα κυκλικό μονοπάτι το οποίο ακολουθεί μια κατηφορική κλίση μέχρι να φτάσει στην παραλία.  Αν επιλέξεις να πας προς τα δεξιά θα κατευθυνθείς προς ένα σημείο κατατεθέν που το χαρακτηρίζει ένας σταυρός.  Θα περάσεις από διάφορα σημεία, ανακαλύπτοντας είδη χλωρίδας τα οποία τα ονόματά τους αναγράφονται σε μικρές πινακίδες.

Καθοδόν προς τη θάλασσα, το μονοπάτι περνά από φυσικές σπηλιές ενώ υπάρχουν και παγκάκια τα οποία βρίσκονται σε τέτοιο σημείο όπου μπορείς να δεις τη θάλασσα.  Η θέα φυσικά και είναι απερίγραπτη! Ολόκληρο το γαλάζιο, απλώνεται μπροστά σου!

*Φωτογραφίες από Dreamer’ s Click

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close