Εκδρομές να πας , Guide

Ένα πανέμορφο καινούργιο εκκλησάκι σε ένα αγαπημένο χωριό για να επισκεφτείς

Είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Δαμιανό

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2021

Το χωριό Φρέναρος της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου θεωρείται ένα από τα Κοκκινοχώρια γι’ αυτό και θεωρείται αγαπημένο, καθώς προσφέρει πολλά στην τοπική αγορά, όπως και τα υπόλοιπα γύρω χωριά.

Εφόσον έρχεται Σαββατοκύριακο, μπορείς να το επισκεφτείς κάνοντας πρώτα μία βόλτα στο κέντρο του χωριού που σίγουρα θα βρεις κάτι να φας και να θαυμάσεις.

Σίγουρα, όμως αξίζει να επισκεφτείς ένα πανέμορφο και καινούργιο εκκλησάκι ένα περίπου χιλιόμετρο έξω από την κοινότητα το οποίο είναι αφιερωμένο στους Αγίους Ανάργυρους.  Αρχικά, ήταν ένα πολύ, πολύ μικρό εκκλησάκι, «απλό και φτωχικό», όπως αναφέρουν πηγές στην ιστοσελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους, που χωρούσε γύρω στους 15 πιστούς.

Με τον καιρό, ο παλιός αυτός ναός κατέρρευσε και έτσι δημιουργήθηκε δίπλα από τα κατάλοιπά του, ένα πιο μεγάλο, καινούργιο, περιποιημένο εκκλησάκι που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείς.  Είναι επενδυμένο εξωτερικά με άσπρη πέτρα, ενώ ο εσωτερικός του χώρους αποτελείται από ένα ξυλόγλυπτο εικονοστάσι.

Η τοποθεσία που είναι κτισμένο, το προαύλιο του και τα κατάλοιπα του παλιότερου ναού, προσφέρουν την απόλυτη ηρεμία που χρειάζεται κάθε άνθρωπος.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close