Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

27 μαγαζιά για φρέσκα, πεντανόστιμα μπουρέκια για την Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει, γι' αυτό επιβάλλεται να προετοιμαστείς κατάλληλα!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2021

Υπάρχει Κύπριος που να μην τιμά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης; Φυσικά και όχι. Ειδικά δε αν κατάγεται ή ζει στη Λεμεσό!

Είτε εντός σπιτιού ανάβοντας από νωρίς τα κάρβουνα είτε εκτός με παρέες, γιορτάζουν τη συγκεκριμένη ημέρα με πολύ φαγητό (που ψήνεται κυρίως στη σχάρα!) και απαραίτητα συνοδευμένο με κρασί, μπίρα ή και ζιβανία ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Περιττό να πούμε ότι μετά από αυτά ακολουθούν παραδοσιακά «πουρέκια» αναρής, κρέμας, με χαλούμι, κιμά!

Εξ ου λοιπόν κι εμείς, σου προτείνουμε τα μέρη από όπου θα προμηθευτείς τα καλύτερα "πουρέκια" του νησιού, με όποια γέμιση τα προτιμάς!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Chrysovalandou Bakery
Ο αγαπημένος φούρνος Χρυσοβαλάντου και ο Μιχάλης Καλοπέσας φτιάχνουν ειδικά για σήμερα πεντανόστιμα πουρέκια αναρής, κρέμας αλλά και αλμυρά με χαλλούμι. Πεντανόστιμα και φρέσκα!
Πληρ. 22 819555.

Bianco Sweets Confectionery
Το σήμα κατατεθέν της Τσικνοπέμπτης είναι το κρέας και τα πουρέκια φυσικά, κρέμας και αναρή! Όχι ότι να ‘ναι πουρέκια, αλλά πουρέκια τα οποία θα βρεις φυσικά στο ζαχαροπλαστείο Bianco. 
Για παραγγελίες τηλεφωνήστε στο  22426926 ή OnLine Κλικάροντας εδώ: http://bit.ly/biancomenu 

Πανδώρα 
Η αλυσίδα φούρνων Πανδώρα θα γεμίσει τα ράφια της αυτές τις ημέρες με το έδεσμα των ημερών, τα πουρέκια σε όλες φυσικά τις εκδοχές. Μυρωδάτα, φρέσκα, γλυκά και αλμυρά για όλα τα γούστα. 
Πληρ. 22466066.

Wood N’ Fire
Στο μοντέρνο Wood N’ Fire γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη δημιουργώντας 3 διαφορετικές παραλλαγές από τα αγαπημένα χειροποίητα πουρέκια, τα οποία ψήνονται μάλιστα στο φούρνο: γεμιστά με χαλλούμι, με αναρή με κανέλα καθώς και με κρέμα πατισερί. Αν λοιπόν θέλεις να τα απολαύσεις, καλό θα ήταν να δώσεις έγκαιρα την παραγγελία σου,.
Πληρ. 7008 78 78/ www.woodnfirebakery.com.

Vienna 
Oλόφρεσκα πουρέκια αναρής, κρέμας, χαλλουμωτές και όλα όσα πρέπει να περιτριγυρίζουν το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης θα βρεις και στους φούρνους Vienna στη Λευκωσία.
Πληρ. 22487252.

San Remo
Με γενναιόδωρη γέμιση και αφράτο φύλλο. Τέτοια είναι τα «πουρέκια» που θα βρεις στο San Remo. Ξεχωρίζουν αυτά της σάτζιης με χαλούμι, αλλά και τα παραδοσιακά με αναρή, αλλά και αυτά με γέμιση κρέμας. Καλού κακού κάνε την προπαραγγελία σου.
Πληρ. 22510304.

Loukou Bakery Donuts and more
Στο Loukou κρατούν τις παραδόσεις και φυσικά γνωρίζουν ότι απαραίτητη προυπόθεση για την Τσικνοπέμπτη, είναι τα απολαυστικά και φρεσκοψημένα, πουρέκια, φτιαγμένα με μεράκι και τα καλύτερα υλικά. Εξ ου λοιπόν και σου προτείνουν φρέσκα πουρέκια, με γέμιση χαλούμι, αναρή, κρέμα και κιμά! Κάνε τώρα την παραγγελία σου για Take Away & Delivery.
Πληρ. 22260233.

Παξιμάδια Έλενας
Τα πουρέκκια της Έλενας είναι και για φέτος την Τσικνοπέμπτη το ιδανικότερο έδεσμα! Επίλεξε ανάμεσα σε διαφορετικές εκδοχές και απόλαυσέ τα στο μάξιμου! Πουρέκκια Χαλλούμι, αναρής, σάτζιης, κρέμας και κιμά! 
Για παραγγελίες: Αρεδιού (22634571), Παλλουριώτισσα (22877187), Έγκωμη (22264314).

Παραδοσιακό Αρτοποιείο Στρόβολος
Στο παραδοσιακό αρτοποιείο Στρόβολος τα μπουρέκια ήδη άρχισαν να ετοιμάζονται! Γι' αυτό το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις έγκαιρα την παραγγελία σου. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει και η δυνατότητα παράδοσης στο χώρο σου!
Πληρ. 22425338.

La Parfait Patisserie
Αν και ζαχαροπλαστεία, ακολουθούν την παράδοση πιστά και μας φτιάχνουν και φέτος υπέροχα μπουρέκια με αναρή, κρέμα, χαλούμι και κιμά. Κάνε άμεσα την παραγγελία σου, για να τα απολαύσεις ζεστά και στην ποσότητα που θέλεις!
Πληρ. 22661412.

Παραδοσιακός Φούρνος Γαλάτας
O Φούρνος Γαλάτας, είναι η πλέον παραδοσιακή επιλόγη μας για γλυκό και αλμυρό στις βόλτες μας στην περιοχή... και όχι μόνο, μιας και πλέον ο εν λόγω φούρνος κάνει και delivery στην πόλη! Με γνώμονα την καλή ποιότητα και τα άριστα προϊόντα, ο Παραδοσιακός Φούρνος της Γαλάτας, παρασκευάζει γλυκά, ψωμιά, αλμυρά και φαγητά. Από το 1953, που άνοιξε τις πύλες του, μέχρι και σήμερα, η συνταγή είναι το ίδιο παραδοσιακή όπως την πρώτη στιγμή.Το ίδιο ισχύει και για τα παραδοσιακά μπουρέκια, τα οποία θα μας ετοιμάσουν για την Τσικνοπέμπτη!
(22 922337) Γαλάτα, επ. Λευκωσίας.

Αρτοποιεια Στε-Μα
Μπορεί το αρτοποιείο Στέμα στο χωριό Αστρομερίτης να έγινε διάσημος για την εξαιρετική χαλλουμωτή του αλλά και τα μπουρέκια του δεν πάνε πίσω. Για την Τσικνοπέμπτη θα σου ετοιμάσει από πολύ νωρίς το πρωί (από τις 05.30!) μπουρέκια με κιμά, με αναρή, με κρέμα, με χαλλούμι ακόμα και πουρέκια της σάτζιης! Το μόνο που απομένει είναι ή να δώσεις την παραγγελία σου ή να τρέξεις να προλάβεις! 
(22 823923) Αστρομερίτης, επ. Λευκωσίας. 

Παραδοσιακός Φούρνος Λευτέρης ΛΤΔ
Τα μπουρέκια και φέτος την Τισικνοπέμπτη σίγουρα θα έχουν την τιμητική σου, αφού πρόκειται για μια μέρα, γεμάτη παράδοση. Ο «Παραδοσιακός Φούρνος Λευτέρης ΛΤΔ» στο Ακάκι, άρχισε ήδη να προετοιμάζεται για τη συγκεκριμένη μέρα, ανακοινώνοντας μάλιστα και το «σπέσιαλ» μενού του. Πίττες της Σάτζιης, με χαλλούμι ή μέλι, πουρέκια της Σάτζιης, ακόμα με χαλλούμι, αναρή, κρέμα, ακόμα και κιμά.  Δεν νομίζω να μπορείς ν’ αντισταθείς; Και το καλύτερο;  Δωρεάν παράδοση! Εσύ έκανες τις παραγγελίες σου;
(99130858) Ανδρέα και Μιχαλάκη Παπαθωμα 45, 2750, Ακάκι, επ. Λευκωσίας

ΛΕΜΕΣΟΣ

Reguardo
Το Reguardo είναι από αυτά τα αρτοποιεία που αναπτύσσονται δειλά διανέμοντας τα προϊόντα τους σε διάφορα σημεία και έχοντας τακτική πελατεία στους δύο του φούρνους. Τα αρτοποιεία διαθέτουν μια μεγάλη και αξιόλογη συλλογή από διάφορα ψωμιά, γλυκά, τούρτες μπισκότα, εκλεκτά γκρανόλα, σνακ, αλμυρά, σάντουιτς, καταπληκτικά κριτσίνια και διάφορα άλλα προϊόντα. Για την Τσικνοπέπτη θα ετοιμάσουν μπουρέκια με αναρή, φτιαγμένα με την παραδοσιακή συνταγή. 
(25394888) Μίλτωνος 85 Ζακάκι. / (25371888) Θέκλας Λυσιώτη 29.

Ερμής
Η ιστορία τους αρχίζει το 1979. Σήμερα στα μοντέρνα και 24ωρα αρτοποιεία Ερμής θα ανακαλύψεις και του πουλιού το γάλα. Φτιάχνουν ό,τι σκεφτείς σε ποσότητες και ποικιλία γεύσεων, από ψωμιά, γλυκά, τούρτες μπισκότα, σνακ, αλμυρά, σάντουιτς, πίτσα, κριτσίνια, σοκολάτες και άλλα. Από τα αγαπημένα μας είναι τα μπουρέκια τους, που την Τσικνοπέμπτη θα βγαίνουν ζεστά και λαχταριστά. Επίλεξε με αναρή ή κρέμα, με χαλλούμι ή κιμά, όλα φτιαγμένα με νόστιμες συνταγές! 
(25560121, www.ermis.com.cy).

Marios Snacks
Πρωτολειτούργησε τον Μάρτιο του 1981 πουλώντας διάφορα αλμυρά από σφολιάτα και ζύμη φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά. Με τα χρόνια το κατάστημα μεγάλωσε και προσαρμόστηκε σε ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Σήμερα, διαθέτει μεγαλύτερο χώρο με τραπέζια και σερβίρει πλουσιότερη και πάντα ποιοτική γκάμα προϊόντων. Η επιχείρηση έχει φιλανθρωπική και περιβαλλοντική φιλοσοφία, αφού ό,τι μείνει το βράδυ δεν πετάγεται, αλλά προσφέρεται σε υπηρεσίες ή οικογένειες, που έχουν ανάγκη, ενώ οι συσκευασίες του είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Θα λατρέψεις τα πεντανόστιμα μπουρέκια τους, που την Τσικνοπέμπτη θα βγαίνουν συνεχώς ζεστά και λαχταριστά. Με αναρή, κιμά και χαλλούμι.
(25360116) Αγία Ζώνης 10, Λεμεσός. 

Galette
Καθαρόαιμο artisan bakery που φτιάχνει από παραδοσιακά μέχρι πιο 'πειραματικά' και ιδιαίτερα ψωμιά, ικανοποιώντας όλα τα γούστα και τις ορέξεις. Η επιτυχία του οδήγησε στο άνοιγμα ακόμα δύο Galette στην πόλη της Λεμεσού. Μεγάλη ποικιλία από ψωμιά, πρωτότυπα σνακ, πίτες, πάστες, γκουρμέ γλυκά, μπισκότα, σάντουιτς, πίτσες, τούρτες, σοκολατάκια και άλλα καλούδια. Για την Τσικνοπέμπτη θα σου ετοιμάσουν μπουρέκια με αναρή που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Θα είναι έτοιμα μετά τις 10 το πρωί.
(25100815) Σπύρου Αραούζου 33.

Λυδιάνα Ζαχαροπλαστείο 
Το διάσημο ζαχαροπλαστείο της Λεμεσού, δεν φημίζεται μόνο για τα γλυκά και τις τούρτες του, αλλά και για τα μπουρέκια του. Μάλιστα αυτήν την Τσικνοπέμπτη θα σου τα ετοιμάσει ζεστά ζεστά με αναρή, χαλλούμι, κιμά και κρέμα.
(25934160, 25934164) Αποστόλου Λουκά 34, Κολόσσι.

The Pastry Lab by Katianna
Θα το βρεις στον δρόμο από τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών με κατεύθυνση προς Τρόοδος και σίγουρα θα σε δελεάσει να κάνεις μία στάση. Διαθέτει υπέροχα γλυκά, από τα οποία εμείς ξεχωρίζουμε τις πλούσιες τάρτες του. Αν όμως ο δρόμος σε οδηγήσει την Τσικνοπέμπτη εκεί, κάνε μία στάση για φρεσκοψημένα μπουρέκια με αναρή. 
(25 336795) Γιάννου Κρανιδιώτη 8, Λεμεσός.

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία Πύργου Λεμεσού
Ο γνωστός φούρνος Πύργου παρασκευάζει υπέροχες πίτες και αλμυρά, τα οποία φτιάχνονται με τις πιο παραδοσιακές συνταγές. Ενόψει Τσικνοπέμπτης σού ετοιμάζουν και μπουρέκια με αναρή.
(25821602) Έξοδος Παρεκκλησιάς. Δ-Κ 05.00-21.30. 

Ο Φούρνος της Χαράς
Στον Φούρνο της Χαράς, η χαρά μας είναι απερίγραπτη! Ολόφρεσκα ψωμιά, αλμυρά, γλυκά, τούρτες και κεραστικά που κυριολεκτικά μας «σπάνε» τη μύτη! Όλα τα προϊόντα φτιάχνονται καθημερινά -ακόμα και τις Κυριακές– από το έμπειρο προσωπικό με πολύ μεράκι, για να φτάνουν κοντά μας πάντα φρέσκα, αφράτα και μυρωδάτα!
(25 580971) Λάμπρου Πορφυρά 16, Άγιος Νικόλαος.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Αλάσια καφέ
Παρόλο που μας έχει συνηθίσει να μας κερνά παραδοσιακές λιχουδιές καθημερινά, εντούτοις τα παραδοσιακά «πουρέκια» με την αναρή θα έχουν την Τσικνοπέμπτη την τιμητική τους. Μπορείς να τα παραγγείλεις για take away. Θα σερβίρουν επίσης λουκουμάδες καθώς και σιάμιση με σιμιγδάλι.
(24655868) Πιαλέ Πασά 38, Λάρνακα.

Ελ. ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Μπλε Αβοκάντο
Το μαγαζί -πολυχώρος εστίασης που αποτελεί την απόλυτη πρόταση στην καθημερινή μας απορία για το πού θα βρούμε καλό φαγητό και καφέ στο Παραλίμνι, μιας φτιάχνει και τα γλυκά της Τσικνοπέμπτης, δηλαδή πεντανόστιμα μπουρέκια. Θα σου τα ετοιμάσουν (μόνο) κατόπιν παραγγελίας, σε δύο εκδοχές: με αναρή και κρέμα (€12).
(23740644) 1ης Απριλίου, Παραλίμνι. 

Το Προζύμι
Οι φούρνοι «Το Προζύμι» που βρίσκονται σε περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και της Λάρνακας, είναι γνωστοί για τα αλμυρά τους, τα οποία είναι πάντα φρέσκα και ικανοποιούν όλους τους τύπους «στομαχιού» και «ουρανίσκου». Παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη, ετοιμάζουν πεντανόστιμα μπουρέκια για όλους όσοι τιμούν τα έθιμα! 
(24725183) Αναστάση Μανώλη 72, 7520 Ξυλοφάγου/ (24727710) Ελευθερίας 42, 7520 Ξυλοφάγου /(23742501) Μακαρίου Γ' 6, 5390 Σωτήρα, Αμμόχωστος/ (23744622) 1ης Απριλίου 174, 5280 Παραλίμνι/ (23822110) Λεωφόρος Πρωταρά 185, 5380 Παραλίμνι/ (24727999) Ελευθερίας 5Α, Ξυλοτύμβου.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ

Ζορπάς
Οι φούρνοι Ζορπάς μας φτιάχνουν καθημερινά μπουρέκια, νόστιμα και λαχταριστά. Πόσω μάλλον την Τσικνοπέμπτη, οπότε τα επιβάλλει η παράδοση. Αρκεί να αποφασίσεις τι γέμιση θα απολαύσεις!
Πληρ. 22871700

Sigma Bakery
Στους φημισμένους φούρνους της Λεμεσού, δεν θα πας μόνο για την ξακουστή και υπερμεγέθη ταχινόπιτα, αλλά και για τα νοστιμότατα μπουρέκια τους, που φτιάχνουν ολόχρονα! Δώσε άμεσα την παραγγελία σου.
Πληρ. 77778070.

Wilton 
Στα Wilton θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία από πουρέκια τα οποία μπορείτε να παραλάβετε ζεστά, κατόπιν παραγγελίας! Με αναρή, κρέμα, κιμά, χαλλούμι, για να τσικνίσεις όπως πρέπει! 
(25770200) Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Συλά, Λεμεσός. / (25320420) Κολωνακίου 34, Λινόπετρα, Λεμεσός. / (25388266) Λικάβου 11, Αγίας Φυλάξεως, Λεμεσός. / (25734040) Νίκου Παττίχη 55, Άγιος Ιωάννης-Πολεμίδια, Λεμεσός. / (24667700) Γιάννου Κρανιδιώτη 17, Λάρνακα. / (26930500) Λεωφ. Μεσόγης 27, Πάφος.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close