News , Guide

Τι αλλάζει (από Δευτέρα) με τα SMS και τις μετακινήσεις μας

Τι SMS θα στείλουμε για να πάμε γυμναστήριο, σε γκαλερί, μονοπάτια της φύσης κ.λπ.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσθετες ενέργειες μετακίνησης θα έχουν οι αριθμοί του 8998 μετά την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για νέες χαλαρώσεις.

Συγκεκριμένα προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για σκοπούς επίσκεψης σε οίκους ευγηρίας ή δομές φροντίδας κα φιλοξενίας ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

  • Για μετακίνηση για σκοπούς ατομικής άθλησης/προπόνησης σε γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και μονοπάτια της φύσης, αποστέλλεται γραπτό μήνυμα επιλέγοντας την Κατηγορία 6.
  • Για μετάβαση πολιτών σε οργανωμένα παζαράκια σε υπαίθριες αγορές, αποστέλλεται SMS επιλέγοντας την Κατηγορία 2.
  • Για μετάβαση σε χώρους εικαστικών τεχνών και γκαλερί, απαιτείται η αποστολή sms επιλέγοντας την Κατηγορία 9.

Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Δύο φορές η μετακίνηση
Σημειώνεται πως η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση θα επιτρέπεται δύο φορές ανά ημέρα με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 για τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο Έντυπο Β. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών δύνανται να χρησιμοποιούν το Έντυπο Β δύο φορές ημερησίως για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις τους. Υπάρχουν εννέα (9) κατηγορίες για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση με την αποστολή SMS.

Διευκρινίζεται ότι για σκοπούς μετάβασης από και προς την εργασία για σκοπούς εργασίας δεν απαιτείται η αποστολή sms, αλλά ο εργαζόμενος θα πρέπει να παρουσιάσει το Έντυπο Α, υπογεγραμμένο από τον εργοδότη του.

Επιπλέον, για σκοπούς μεταφοράς ανήλικου ατόμου ή ατόμου με αναπηρία στο σχολείο ή σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, δεν απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες.

Μετακίνηση σε άλλες Επαρχίες
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close