Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 (υπέροχα) πάρκα για να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου

Υπάρχουν επιλογές στην πόλη που επιτρέπουν την ελευθερία κινήσεων και το λουρί στην τσάντα.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2021

Στο κείμενο που ακολουθεί θα μάθεις πού βρίσκονται τα πάρκα σκύλων της Κύπρου, ή τουλάχιστον αυτά που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους και μας κίνησαν πολύ το ενδιαφέρον! 

Σε αυτούς τους χώρους θα εκπαιδεύσεις και θα παίξεις με τα σκυλάκια σου. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς τους χώρους είναι διαμορφωμένοι από τους δήμους τους ως πάρκα σκύλων. Άλλοι χώροι είναι απλά όμορφα σημεία με πολλά δέντρα και όμορφα τοπία για να πάτε βόλτα με το σκύλο σας. 

Ένα πρωτοποριακό πάρκο στη Λεμεσό
Ο Δήμος Λεμεσού ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της δημιουργίας του πρωτοποριακού πάρκου αναψυχής για σκύλους το οποίο έχει διαμορφωθεί στη περιοχή Ζακακίου. Σκοπός του είναι η διασφάλιση ενός χώρου - πρότυπο για την καθημερινή βόλτα των σκύλων. Σε μια εποχή που καθημερινά αυξάνονται οι δημότες μας που γίνονται  ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, το πάρκο αυτό έχει καταστεί μια αναγκαιότητα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο 8000 τ.μ. σε φυσικό περιβάλλον που στοχεύει στην ευημερία των τετράποδων φίλων μας. Λειτουργεί με βάση όλα τα πρότυπα και κανονισμούς που τόσο οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες του κράτους μας καθοδήγησαν αλλά και όσα μας εισηγήθηκαν οι φιλοζωικές οργανώσεις. Ο χώρος θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας εκτός Πέμπτης με χειμερινό ωράριο (Νοέμβριο – Απρίλιο 9π.μ-5μ.μ) και καλοκαιρινό ωράριο (Μάιο – Οκτώβριο 9π.μ.-7μ.μ). Στο πάρκο σκύλων έχουν διαμορφωθεί τρεις χώροι:
Α. Χώρος με παιχνίδια για σκυλιά με λουρί, έκτασης 1.620 τ.μ., Ανοικτός χώρος για σκυλιά με λουρί, έκτασης 4.800 τ.μ., και ανοικτός χώρος για σκυλιά ενός ιδιοκτήτη με ελεύθερη διακίνηση χωρίς λουρί, έκτασης 1.650 τ.μ. Μάθε πρισσότερα για τους κανόνες λειτουργίας του, εδώ.
>> Αγοράς, 3056 Λεμεσός.

Δημοτικό Πάρκο Σκύλων στη Λάρνακα
Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια των προσπαθειών του για τη σωστή συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, πέραν των διαφόρων μέτρων που εφαρμόζει για την προστασία των ζώων βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας του Δημοτικού Πάρκου Σκύλων. 
Οι εργασίες άρχισαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Το εν λόγω Πάρκο βρίσκεται πίσω από τον χώρο Στάθμευσης της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (είσοδος από τον χώρο στάθμευσης) και σε αυτό άρχισαν να τοποθετούνται κατάλληλα παιγνίδια για τους σκύλους. Στο εν λόγω πάρκο οι κάτοχοι των σκύλων θα μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα τους τόσο για περίπατο όσο και για άσκηση. Επίσης, θα εγκατασταθούν ειδικοί κάλαθοι για τη συλλογή και απόρριψη των ακαθαρσιών των σκύλων, καθώς και εγκαταστάσεις παροχής νερού για τις ανάγκες τους. Υπενθυμίζεται εξάλλου πως έχει σηματοδοτηθεί εδώ και μερικά χρόνια, παραλία μόνο για σκύλους στην περιοχή Μενεού πίσω από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Την ίδια ώρα υπενθυμίζεται στους κατόχους κατοικίδιων ότι μπορούν να μεταβούν σε παραλία με τα ζώα τους αρκεί αυτή να μην είναι οργανωμένη παραλία. (Ομπρέλες, κρεβατάκια, κτλ.).

Αναβαθμισμένο πάρκο σκύλων στον Στρόβολο
Ο Δήμος Στροβόλου σας περιμένει μαζί με τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς σας στο αναβαθμισμένο πάρκο σκύλων παρά την οδό Αγάθωνος (πάρκο Αγίου Δημητρίου). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εγκαινιαστεί ο νέος εξοπλισμός του πάρκου που περιλαμβάνει παιχνίδια agility για σκύλους, με τα τετράποδά σας να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο μέγιστο τις νέες προσθήκες στον χώρο μας, να αθληθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Εκπρόσωποι του Καταφυγίου Σκύλων που διαχειρίζονται οι Δήμοι Μείζονος Λευκωσίας θα δώσουν πληροφορίες για την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων και για την γενικότερη ευημερία τους. Ένας χώρος με διαδραστικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις! 
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22470347.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close