Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

​​​​​​​Ένα εντυπωσιακό νέο πρόσωπο για τα "Μετέωρα της Κύπρου"

Ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης της περιοχής των Μετέωρων στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021

Το έργο της ανάπλαση της περιοχής των βράχων στην κοινότητα Επισκοπή της Πάφου, γνωστών ως «Μετέωρα της Κύπρου», ολοκληρώθηκε και ήδη η περιοχή μετατρέπεται σε δημοφιλή χώρο εκδρομέων από άλλες περιοχές της Κύπρου, αλλά και οργανωμένων συνόλων που πραγματοποιούν περιηγήσεις στην επαρχία σε περιόδους που οι επιδημιολογικές αποφάσεις επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν μιλώντας χθες στο PafosNet κοινοτικοί παράγοντες της Επισκοπής, που ανέφεραν ότι κυρίως επισκέπτες ειδικών ενδιαφερόντων, όπως πεζοπόροι, ποδηλάτες και ορειβάτες, έχουν ήδη εντάξει την περιοχή του βράχου στο μόνιμο καλεντάρι των επισκέψεων τους.

Το έργο διήρκεσε 10 μήνες και το κόστος ήταν 259 χιλιάδες ευρώ. Μιλώντας στο PafosNet η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, τόνισε ότι η ανάπλαση που έγινε βελτίωσε το χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοινοτικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προβάλλει το φυσικό αυτό μνημείο.

Ο φημισμένος βράχος της Επισκοπής προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, σε περιόδους κανονικότητας, που εντυπωσιάζονται από την επιβλητικότητα του και την θέα που κόβει την ανάσα. Παράλληλα, αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα με προστατευόμενα είδη πανίδας της Κύπρου, για αυτό και αποτελεί επιπλέον σημείο αναφοράς περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Κύρια φωτογραφία: www.bigcyprus.com.cy

Πηγή: http://pafosnet.com/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close