Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτές είναι οι 5 πιο ρομαντικές και ταξιδιάρικες πόλεις

Αλήθεια, εσύ τις γνωρίζεις;

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021

Αν αυτός ο κορωνοϊός, μας επιτρέψει – στο άμεσο μέλλον, να ταξιδέψουμε ξανά, σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία θα πάρουμε το αεροπλάνο και θα ταξιδέψουμε για αλλού!  Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω πέντε πόλεις, που πιθανόν να μην γνωρίζεις ότι δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα.  Κάτι θα ξέρει περισσότερο το booking.com., έτσι δεν είναι;

Dinkelsbühl, Βαυαρία, Γερμανία
Ο δρόμος που περνά από τη Βαυαρία μέχρι την πόλη του Dinkelsbühl είναι ξακουστός σε όλες τις ρομαντικές ψυχές της περιοχής που αγαπούν τα road trip. Έχει σηματοδοτηθεί με καφέ πινακίδες και οδηγεί σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Γερμανίας, σε παραμυθένια κάστρα, σε πόλεις-spa, στον Δούναβη, ακόμη και σε έναν κρατήρα που έχει δημιουργηθεί από πτώση μετεωρίτη στη Γη πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια. Το Dinkelsbühl είναι μια πολύ γοητευτική πόλη με τείχη, μεσαιωνικά σπίτια και κήπους, ενώ διαθέτει και υπέροχα μέρη για διαμονή.

Otaru, νησί Hokkaido, Ιαπωνία
Αν και είναι πιο γνωστό ως εμπορικό λιμάνι και οικονομικό κέντρο, το Otaru έχει και μια πιο ρομαντική πλευρά, την οποία γνωρίζουν περισσότερο οι Ιάπωνες. Γι’ αυτό, άλλωστε αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς εγχώριους προορισμούς για πρόταση γάμου, εορτασμού επετείου ή διακοπές. Το κύριο αξιοθέατο της πόλης είναι το κεντρικό κανάλι της, όπου πέτρινα κτίρια και βικτωριανού τύπου φώτα του δρόμου ευθυγραμμίζονται με το νερό, με φόντο τα βουνά. Την εποχή του Αγίου Βαλεντίνου συνήθως είναι χιονισμένο και δημιουργεί μια ακόμη πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.

Èze, Γαλάζιο Ακρωτήρι, Γαλλία
Το μεσαιωνικό χωριό Èze συχνά επισκιάζεται από τους διάσημους γείτονές του, τη Νίκαια και το Μονακό, αλλά αποτελεί έναν άκρως ρομαντικό προορισμό που δεν έχουν πολλοί στο μυαλό τους. Τα άνισα, πέτρινα δρομάκια του, καλυμμένα με βουκαμβίλιες και πλαγιές των λόφων του με τις πορτοκαλιές, τις λεμονιές και τις χαρουπιές, συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα μεσογειακού χαρακτήρα. Στην κορυφή του χωριού υπάρχει και ο Jardin Exotique d’Èze, ένας κήπος με τροπικά φυτά, κάκτους, αγάλματα και μια νεοκλασική εκκλησία, πολύ χαρακτηριστική. Στην περιοχή υπάρχουν και κάστρα του 12ου αιώνα που αξιοποιούνται για τη διαμονή των επισκεπτών.

Orta San Giulio, Πεδεμόντιο, Ιταλία
Πρόκειται για μια πολύ γραφική πόλη που θα έπρεπε να βρίσκεται δίπλα στη Βενετία και τα Cinque Terre, ωστόσο παραμένει άγνωστη. Βρίσκεται στους πρόποδες ενός βουνού που οδηγεί στη χερσόνησο στα ανοιχτά του Lago d’Orta, με θέα ένα μικρό νησάκι, το Isola San Giulio, μέσα στη λίμνη. Το νησάκι, μάλιστα, φιλοξενεί μια βασιλική από τον 12ο αιώνα, ένα μοναστήρι του 19ου αιώνα και πολλές μικρές πλατείες, κάτι που το καθιστά ιδανικό για όσους αναζητούν ένα ήσυχο ρομαντικό σκηνικό.

Panwa Beach, Πουκέτ, Ταϊλάνδη
Η Ταϊλάνδη ήταν πάντα η απόλυτη ρομαντική απόδραση για ζευγάρια και νεόνυμφους, με το Πουκέτ να είναι ανάμεσα στα μέρη που κλέβουν την παράσταση. Εκεί, η χρυσαφένια παραλία Panwa με τους φοίνικες στα νοτιοανατολικά του Πουκέτ αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στο μέρος, που έχει καταφέρει να ξεφύγει από την αστικοποίηση. Στην παραλία υπάρχουν βίλες και ξενοδοχεία, αλλά παραμένουν μεγάλες εκτάσεις με καλύβες ψαράδων που διατηρούν το τοπίο αυθεντικό, ενώ το ηλιοβασίλεμα εκεί είναι ονειρεμένο.

Με πληροφορίες του www.clickatlife.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close