News , Guide

Ίσως τα καλύτερα μέρη (στο νησί) για να δεις το ηλιοβασίλεμα

Αν είσαι ρομαντικός τύπος και θες να περάσεις λίγη ποιοτική ώρα με το ταίρι σου... σου βρήκαμε τις ιδανικές τοποθεσίες

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021

Κάθε απόγευμα στην Κύπρο είναι ξεχωριστό. Το ηλιοβασίλεμά της είναι μοναδικό και δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο στο νησί....

Ναι, όλο και κάποιο άλλο θα βρεις να του μοιάζει, αλλά κανένα δε θα 'ναι τόσο γλυκό και μεθυστικό.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FOCUS|THE|MOMENT (@_ftmoment)

 

Αν είσαι στη Λεμεσό
Ειδικά στη Λεμεσό, τον τόπο της κουμανταρίας, το ηλιοβασίλεμα δανείζεται τα χρώματα του πανάρχαιου αυτού ποτού και οι τοποθεσίες έξω από την πόλη, όπου το φως μπλέκεται με τα υπόλοιπα στοιχεία της φύσης, κάνουν το θέαμα μοναδικό.

Και μιας και μιλήσαμε για τοποθεσίες, τι θα έλεγες να κάνεις μία βόλτα μέχρι το Lady's Mile, εκεί όπου ο ήλιος βασιλεύει πάνω από την απεραντοσύνη του λιβαδιού. Η χερσόνησος του Ακρωτηρίου κρύβει πολλές ανεξερεύνητες ομορφιές, που δύσκολα φαντάζεται κανείς ότι βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Η αταραξία του βιότοπου στην περιοχή, η άγρια βλάστηση και οι υπόκωφοι ήχοι των πλασμάτων του λιβαδιού είναι το ιδανικό σκηνικό για ένα τέτοιο ηλιοβασίλεμα, ενώ το ξύλινο παρατηρητήριο που έχει κατασκευαστεί εκεί, είναι το ιδανικό σημείο για να αγναντεύει κανείς τις ακτίνες του ήλιου που απλώνονται στο λιβάδι.

Τέλος, σίγουρα πρέπει να βρεθείς έστω και μία φορά την ώρα που δύει ο ήλιος στο Κούριο. Ο αρχαιολογικός χώρος και η θέα στη θάλασσα είναι μοναδικά εντυπωσιακά.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@_traveldust)

 

 

 

Στην Πάφο θα πας...
Η περιοχή των θαλασσινών σπηλιών της Πέγειας και συγκεκριμένα το σημείο όπου βρίσκεται το ναυάγιο του EDRO III, το οποίο είναι καθηλωμένο στα βράχια από το 2011, αποτελεί μοναδικό προορισμό στην Κύπρο για δεκάδες τουρίστες (αλλά και ντόπιους)!

Το ναυάγιο, σε συνδυασμό με τα απότομα βράχια, τις σπηλιές και τις απόκρημνες περιοχές, καθιστούν την τοποθεσία υπέροχη για φωτογραφίες, κάτι το οποίο διαπιστώνεται με ένα γρήγορο search στο Instagram του Check in Cyprus.

Το τοπίο αποκτά νέες διαστάσεις κατά τη δύση του ηλίου, όπου όλα αποκτούν χρυσοκίτρινη χροιά! 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonis Ioannou (@antonisioa)

 

Στη Λάρνακα το ηλιοβασίλεμα... 
Στον Μαζωτο! Το παραλιακό μέτωπο της κοινότητας είναι περίπου 7 χιλιόμετρα. Σ΄ όλο αυτό το μήκος υπάρχουν αμμώδεις παραλίες με παρθένο φυσικό περιβάλλον... κι εκεί η ώρα που ο ήλιο "σβήνει" είναι η καλύτερη! 

Από την άλλη, η Αλυκή της Λάρνακας είναι στην όψη της μοναδική, αυτό όμως που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή και πανέμορφη αυτή την χρονική περίοδο είναι τα τέλεια χρωματισμένο σκηνικό, με κόκκινες, πορτοκαλί και ροζ αποχρώσεις, κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος .

Το ηλιοβασίλεμα της Αγίας Νάπας....
Μια μοναδική εμπειρία, η οποία με την άφταστη συνέπεια της φύσης, διαδραματίζεται καθημερινά στο χρυσογάλαζο πλατό του ορίζοντα της θάλασσας. Ο ήλιος, ίδιος κάθε μέρα, μα παράλληλα και τόσο διαφορετικός. Με άλλα χρώματα, με άλλα σύννεφα γύρω του, με άλλον καιρό δίπλα του για φόντο, κάθε μέρα διαφορετικός σε όψη. 

Μια βόλτα στην κορυφή του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο θα μαγέψει εσάς και την παρέα ή την οικογένειά σας. Εκεί το βλέμμα συναντά τον ουρανό την ώρα που ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα. Μια τελετουργική διαδικασία της φύσης, όπου η απαράμιλλη ομορφιά της μας παρασύρει με το μεγαλείο της απλότητάς της.

Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο μέχρι ως ένα σημείο και από εκεί μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι «Αφροδίτη» το οποίο θα σας κατευθύνει στην κορυφή του ανατολικότερου σημείου της Κύπρου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close