News , Guide

Αποστολή SMS για μετακίνηση: Τι ισχύει για τους γονείς

Τι ισχύει για γονείς και ανήλικα παιδιά

Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2021

Κατ’ εξαίρεση μετακίνηση επιτρέπεται δύο φορές ανά ημέρα με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 για τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο Έντυπο Β. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών δύνανται να χρησιμοποιούν το Έντυπο Β για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις τους. Υπάρχουν εννέα (9) κατηγορίες για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση με την αποστολή SMS.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η αποστολή SMS από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες μόνο στις περιπτώσεις μεταφοράς ανήλικων παιδιών από και προς τις σχολικές μονάδες (βρεφοκομικοί/βρεφικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία, Δημοτικά Σχολεία και Λύκεια/Τεχνικές Σχολές για τελειόφοιτους).

Διευκρινίζεται ότι για σκοπούς μετάβασης από και προς την εργασία για σκοπούς εργασίας ο εργαζόμενος θα πρέπει να παρουσιάσει το Έντυπο Α, υπογεγραμμένο από τον εργοδότη του.

Διευκρινίζεται επίσης ότι για μετάβαση στους χώρους που καθορίζονται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για σκοπούς ατομικής προπόνησης απαιτείται η αποστολή SMS με επιλογή του αριθμού 6 από όλους τους αθλητές, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Για τα ανήλικα άτομα που δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να προσκομίζεται από τον γονέα/νόμιμο κηδεμόνα ενυπόγραφη βεβαίωση για τη μεταφορά του παιδιού στον χώρο άθλησης/προπόνησης. Για σκοπούς ελέγχου, οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Έντυπο Β για τη μεταφορά του παιδιού από και προς τον χώρο ατομικής προπόνησης, υπό την προϋπόθεση ότι προσκομίζουν αποδεικτικό στοιχείο με την ημερομηνία και την ώρα της δραστηριότητας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close