News , Guide

Φτιάξε πανεύκολο, λαχταριστό κέικ με maltesers

Είναι ή δεν είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων;

Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2021

Τη συναντάμε σε ζαχαροπλαστεία και μόνο που εμφανίζονται εκείνες οι maltesers, τα σάλια μας τρέχουν.  Και ενώ πήγαμε για άλλο γλυκό, παίρνουμε τελικά και εκείνο, επειδή τη ζήτησαν τα παιδιά ή η παρέα.  Και κάθε φορά το ίδιο και το ίδιο!

Καιρός είναι να μάθεις και μία συνταγή να φτιάχνεις από μόνος/η σου, ένα λαχταριστό, πανεύκολο κέικ με maltesers που το μόνο που θα σου χαρίσει είναι μπόλικη γεύση, μυρωδιά και δημιουργικότητα.  Αυτό θα γίνει σε ελάχιστα λεπτά, με ελάχιστα υλικά!

Θα χρειαστείς:

  • Έτοιμο παντεσπάνι
  • Ελάχιστο γάλα για πασάλειμμα
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ή morning coffee
  • Κρέμα γάλακτος σε πακέτο
  • 2 κουτάλια της σούπας κακάο
  • 3 κουτάλια της σούπας νουτέλλα
  • Σοκολατάκια maltesers

*Προαιρετικό: 
Για τη Ganache σοκολάτας θα χρειαστείς:

  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 30 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά, παίρνεις το έτοιμο παντεσπάνι και το κόβεις σε τρία ίσα μέρη (οριζοντίως). Με ένα πινέλο το αλείφεις με ελάχιστο γάλα για να μαλακώσει (λίγο).
  2. Σ’ ένα μπολ, κτυπάς με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει αρκετά. Προσθέτεις, το κακάο και τη νουτέλλα και ανακατώνεις.
  3. Όταν σπάσεις τα μπισκότα σου, πρόσθεσέ τα στο μπολ και ανακάτωσε ξανά με μία σπάτουλα.  Πρόσθεσε επίσης, και τα σοκολατάκια maltesers, τα οποία θα πρέπει να «σπάσεις», μέχρι να γίνουν μικρά-μικρά κομματάκια.
  4. Όταν τελειώσεις, βάλε το μείγμα σου στο ψυγείο και άρχισε την διαδικασία για την ganache σοκολάτας. Αυτό το στάδιο, είναι προαιρετικό.  Αν δηλαδή δεν θες να βάλεις σοκολάτα ganache από πάνω, μπορείς να καλύψεις το παντεσπάνι σου με το μείγμα που έφτιαξες με τη φρέσκα κρέμα.
  5. Για τη ganache, χρειάζεται να λιώσεις την κουβερτούρα και ακολούθως να τη βάλεις σ’ ένα μπολ, μαζί με την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, λιώνοντάς τα όλα σε μπεν μαρί.
  6. Όταν ετοιμαστούν όλα, πάρε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι σου και άπλωσε, με μία σπάτουλα τη γέμιση που έχεις στο ψυγείο. Κάνε το ίδιο και με τα υπόλοιπα τρία.
  7. Άλειψέ με γέμιση, μέχρι την κορυφή και γύρω-γύρω τα τοιχώματα.  Αν τελικά χρησιμοποιήσεις την ganache, άπλωσέ την προσεκτικά στο πάνω μέρος.  Πρόσθεσε τα σοκολατάκια maltesers και βάλε το στο ψυγείο να παγώσει αρκετά.
  8. Αν δεν βάλεις ganache, άφησέ μόνο την κρέμα και διακόσμησε τις maltsesers ομοιόμορφα.  Βάλε την στο ψυγείο και όταν παγώσει, κόψε ένα κομμάτι απόλαυσέ το!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close