News , Τέχνη

Έχεις φωτογραφίες από το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2020; Τότε αυτό σε ενδιαφέρει

Διάβασε πιο κάτω

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Δήμο Λεμεσού και τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού), για 13η χρονιά.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των φωτογραφιών που θα υποβληθούν και θα φέρει την ευθύνη για πρόσωπα που θα απεικονίζονται σε αυτές. Με τη συμμετοχή του, δηλώνει πως, οι φωτογραφίες που αποστέλλει, δεν παραβαίνουν τη νομοθεσία και δεν προσβάλλουν τα δικαιώματα τρίτων. 

2. Σχετικά με το θέμα:
Θέματα που μπορείτε να υποβάλετε στον διαγωνισμό: 
Παρελάσεις (Παιδική και Μεγάλη παρέλαση) Καρναβαλικές Εκδηλώσεις ( Υπαίθριοι χοροί, Εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης, Έθιμα Καρναβαλιού, παρέλαση Πελλόμασκας, Βραδινή Καρναβαλίστικη ποδαράτη, Κανταδόροι, Μαζορέτες κλπ.) 
Καρναβαλίστικο κουστούμι 
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι παρμένες από το ‘Λεμεσιανό Καρναβάλι 2020’ μόνο. 
Ηλεκτρονική επεξεργασία φωτογραφιών με λογισμικά προγράμματα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για διορθώσεις τονισμού, (φωτεινότητα και κοντράστ) καθώς και κορεσμού χρωμάτων (ο οποίος, βέβαια, δεν πρέπει να υπερβαίνει την αληθοφάνεια της εικόνας). Οι κριτές θα έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν φωτογραφίες των οποίων η ηλεκτρονική επεξεργασία, υπερβαίνει τους όρους του διαγωνισμού. 

3. Υποβολή συμμετοχής: 
3.1 Οι διαγωνιζόμενοι, μπορούν να υποβάλουν μέχρι 10 έγχρωμες φωτογραφίες, σε ηλεκτρονική μορφή, σε ένα ψηφιακό δίσκο (CD) ή σε USB, στο οποίο θα είναι περασμένες οι φωτογραφίες αυτές, σε αρχείο τύπου (JPG). Μπορούν, επίσης, να τις στείλουν, με email ή με την δωρεάν ηλεκτρονική αποστολή ‘we transfer’, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΦΕΚ (Τμήμα Λεμεσού): cps.limassol@primehome.com . 
3.2 Κάθε ηλεκτρονικό αρχείο (φωτογραφία), θα πρέπει να φέρει τον 5ψήφιο κωδικό αριθμό του συμμετέχοντα, το ψηφίο της Κατηγορίας με τον αύξοντα αριθμό της καθώς και τον τίτλο της. Για καθαρά τεχνικούς λόγους, η ονομασία του αρχείου, θα πρέπει να γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. (Για παράδειγμα, η 3η στη σειρά φωτογραφία του συμμετέχοντα με Κωδικό Αριθμό 22555, με τίτλο «Παλιάτσος», θα πρέπει να γράφεται ως ακολούθως: 22555-3-paliatsos.
Στο δελτίο συμμετοχής, οι τίτλοι των φωτογραφιών, να γράφονται είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά. 
Παρακαλούμε να αποφεύγονται τίτλοι του τύπου ‘άτιτλο’, ονομασία που να είναι η ίδια σε περισσότερες από μία φωτογραφίες ή τον ίδιο τίτλο με αύξων αριθμό, όπως Παλιάτσος 1, Παλιάτσος 2 κοκ. Σε τέτοια περίπτωση η συμμετοχή θα απορρίπτεται. Ο τίτλος των φωτογραφιών να είναι σύντομος και περιεκτικός. 
Επίσης, πάνω στη φωτογραφία, δεν πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε διακριτικό, όπως υδατογράφημα (watermark), αρχικά, ημερομηνία, σύμβολα κλπ. 
3.3 Το δικαίωμα συμμετοχής, στο φωτογραφικό διαγωνισμό, είναι € 5 για τα μέλη της ΦΕΚ, που έχουν τακτοποιημένη τη συνδρομή τους καθώς και για φοιτητές, στρατιώτες και μαθητές. Για μη μέλη, το δικαίωμα συμμετοχής, είναι € 10. 
Στην περίπτωση αποστολής της συμμετοχής μέσω email ή we transfer, η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής, μπορεί να γίνει μέσω τράπεζας στον λογαριασμό: 
Στο τετραγωνάκι με τις λεπτομέρειες, αναγράψατε τον ίδιο κωδικό με τη συμμετοχή σας. 

Ο διαγωνιζόμενος που θα επιλέξει να συμμετάσχει αποστέλλοντας την συμμετοχή του ηλεκτρονικά μέσω We Transfer, παρακαλείται να επισυνάπτει και αντίγραφο της τραπεζικής μεταφοράς.
3.4 Ο κάθε διαγωνιζόμενος, πρέπει να παραδίδει μέσα σε κλειστό φάκελο, το συμπληρωμένο Δελτίο Συμμετοχής, μαζί με το CD του. Αν φέρει τις φωτογραφίες του σε USB, αυτό, θα του επιστρέφεται αμέσως, μετά την λήψη των φωτογραφικών του αρχείων. Αν στέλνει τη συμμετοχή του μέσω ‘we transfer’, να επισυνάπτει μαζί και το Δελτίο Συμμετοχής.
Το δικαίωμα συμμετοχής να παραδίδεται την ώρα της υποβολής της συμμετοχής, στον υπεύθυνο παραλαβής της ΦΕΚ (Τμήμα Λεμεσού).
3.5 Η τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, είναι η Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 και αν θα παραδίδονται προσωπικώς στο Οίκημα της ΦΕΚ Λεμεσού, αυτό βρίσκεται στην οδό Αγκύρας 120, 1ο όροφο και είναι ανοικτό κάθε Τετάρτη
και Σάββατο από τις 4.00 μμ μέχρι τις 8.00 μμ. (Τηλ.: 25384381)
3.6 Φωτογραφίες που υποβλήθηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς και έτυχαν βράβευσης ή ανάρτησης σε έκθεση ή φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα γίνονται αποδεκτές.
3.7 Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ανεξάρτητους φωτογράφους ή/ και άλλους καλλιτέχνες, καθώς επίσης και από εκπροσώπους του Δήμου Λεμεσού και της ΦΕΚ Λεμεσού. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και αμετάκλητη, εκτός και αν προκύψει σοβαρός λόγος, για ανάκληση της απόφασης αυτής.
Οι διοργανωτές και/ ή κριτές, διατηρούν το δικαίωμα, κατά τη διαδικασία της κριτικής των υποβληθέντων έργων, να μην απονείμουν κάποιο βραβείο ή/ και έπαινο, αν κρίνουν ότι, τα υποβληθέντα έργα, δεν ανταποκρίνονται στους παρόντες κανονισμούς και κατ’ επέκταση στο θέμα και το επίπεδο του διαγωνισμού.
3.8 Μετά την κριτική, οι φωτογράφοι, των οποίων θα επιλεγούν φωτογραφίες, θα ενημερωθούν, για να τυπώσουν τις επιλεγμένες φωτογραφίες τους, για την έκθεση. Οι διαστάσεις θα πρέπει να είναι 30Χ40cm ή 30Χ45cm και να παραδίδονται
στο Οίκημα της ΦΕΚ Λεμεσού. Ο μέγιστος αριθμός επιλεγμένων φωτογραφιών, για την έκθεση, ανά συμμετέχοντα, θα μπορεί να είναι μέχρι έξι (6). Δεν επιτρέπονται φωτογραφίες cropped σε άλλες διαστάσεις από αυτές που αναφέρονται πιο πάνω.
3.9 Ο Δήμος Λεμεσού και η ΦΕΚ Λεμεσού, θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν στις ιστοσελίδες τους ή αλλού, οποιεσδήποτε φωτογραφίες που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό αυτό, αναφέροντας πάντα το όνομα του φωτογράφου.
3.10 Οι διοργανωτές θα κρατήσουν τις τυπωμένες βραβευμένες φωτογραφίες, από το διαγωνισμό, για το αρχείο τους καθώς και ηλεκτρονικό αρχείο όλων των φωτογραφιών που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό. Όπου χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες, θα γίνεται με την αναφορά του ονόματος του φωτογράφου.
3.11 Οι υπόλοιπες φωτογραφίες, θα επιστραφούν στους δικαιούχους, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης.

4. ΒΡΑΒΕΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ:
4.1 Θα δοθούν τρία βραβεία και πέντε έπαινοι. Για το πρώτο βραβείο, θα δοθεί χρηματικό ποσό € 300, για το δεύτερο, € 200 και για το τρίτο € 100. Στους επαίνους, θα δοθούν τιμητικά διπλώματα.
4.2 Τα εγκαίνια της έκθεσης και η βράβευση των φωτογραφιών, θα γίνουν σε μέρα και τόπου που θα ανακοινωθούν αργότερα.
4.3 Ο Δήμος Λεμεσού και η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Λεμεσού, διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το διαγωνισμό, να αλλάξουν τα δώρα βράβευσης καθώς και το χώρο, την ημερομηνία και την πραγματοποίηση ή μη της έκθεσης, αν αυτό κριθεί απαραίτητο για οποιοδήποτε λόγο.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να μη χαθεί ή καταστραφεί οποιαδήποτε φωτογραφία. Σε περίπτωση όμως καταστροφής, απώλειας ή ακόμα αντιγραφής ή κλοπής φωτογραφιών, ο Δήμος Λεμεσού και η ΦΕΚ (Τμήμα Λεμεσού), δεν
θα φέρουν καμία ευθύνη.
Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό σημαίνει την αποδοχή των πιο πάνω όρων. Μη συμμόρφωση σε οποιοδήποτε από τους πιο πάνω κανονισμούς συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες, όρους και αιτήσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε ή επικοινωνείτε με την ΦΕΚ (Τμήμα Λεμεσού), στην οδό Αγκύρας 120, 1ο όροφο, κάθε Τετάρτη & Σάββατο 4μμ – 8μμ (Τηλ. 25384381) ή επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της ΦΕΚ www.cps.com.cy και του Δήμου Λεμεσού www.limassolmunicipal.com.cy.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close