Top Stories , Arts & Culture

Η νεαρή Μαρία-Χριστίνα μας μιλάει για τον δημιουργικό της κόσμο

Δεν είναι μόνο καλλιτέχνιδα, είναι και ένας όμορφος άνθρωπος στη ψυχή!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021

Θα την χαρακτηρίζαμε ως δημιουργική, ή μάλλον ως άνθρωπος με όμορφες ιδέες, ή μάλλον ενεργητική και αυθόρμητη.  Είναι λίγο από όλα τέλος πάντων και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο, είναι  ότι κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, «φωτίζοντας» τις μέρες και τα βράδια της, ακόμα πιο πολύ.

Μιλάμε, λοιπόν, για την Μαρία-Χριστίνα Ανδρονίκου, 24 ετών από τη Λευκωσία. Από μικρή, η λέξη «ζωγραφική» ήταν η συντροφιά της• παρόλα αυτά, ενώ ασχολείτο με την τέχνη αυτή, δεν ήθελε να την ακολουθήσει ως επάγγελμα.  Σε όλα τα στάδια της ζωής της, αναφορικά με την εκπαίδευση, «έκλεβε» αρκετό χρόνο, δημιουργώντας πίνακες, ενώ όπως μας είπε, λάτρευε να φτιάχνει κοσμήματα, να κόβει διάφορα ρούχα και να δημιουργεί καινούργια.

Σήμερα, η Μαρία-Χριστίνα, ασχολείται επαγγελματικά, με το χώρο του Marketing και όπως ανέφερε, οι σπουδές της στην Αγγλία, την έκαναν να γνωρίσει ακόμα πιο πολύ το χώρο του Marketing, «έναν κόσμο με αρκετές προκλήσεις, δημιουργικότητα και καινοτομία».

Η ζωή της, λοιπόν, φαίνεται να είναι γεμάτη δημιουργικότητα και δράση και αυτό φαίνεται και με τα λεγόμενά της, όταν μας «αποκάλυψε» το τι άλλο δημιουργικό κάνει στον ελεύθερό της χρόνο.  Οι καμβάδες, έγιναν πλέον, μέρος της ζωής της, αφού εδώ και καιρό, ξεκίνησε εντατικά να ζωγραφίζει σε καμβάδες.  «Κατά τη διάρκεια του 2020, βρήκα την ευκαιρία να ασχολούμαι όλο και περισσότερο με το χόμπυ μου και στη συνέχεια να κτίζω και άλλες πλατφόρμες βοηθώντας με να προβάλλω τα έργα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην επιστροφή της, στην Κύπρο, όπου πλέον κατοικεί μόνιμα, ξεκίνησε ένα small business σε συνδυασμό με τη full time δουλειά που θα ξεκινούσε άμεσα.  Προσπάθησε, να βρει αυτό το κάτι, που δεν υπήρχε στην Κύπρο σε μεγάλο βαθμό, έτσι ώστε να φέρει από την Αγγλία το κάτι διαφορετικό, το «κάτι καινούργιο για τα δεδομένα της χώρας μας», όπως μας ανέφερε.

Έτσι, αποφάσισε να επικεντρωθεί στο candle making αλλά με το δικό της διαφορετικό τρόπο.  Αυτό που ξεχωρίζει είναι κυρίως το concept, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τις γυναικείες φιγούρες και άλλα σχήματα κεριών που κάνουν οποιοδήποτε χώρο ακόμα πιο ξεχωριστό. Η ζωγραφική, εξακολουθεί να είναι στη ζωή της, αφού όπως είπε, οι πλατφόρμες της προβάλλουν και τα δύο είδη τέχνης: κεριά και πίνακες.

Για την Μαρία-Χριστίνα, το 2020, αν και ήταν δύσκολος χρόνος, φαίνεται γι’ αυτήν να ήταν η αφετηρία για να πραγματοποιήσει το όνειρο της, να παραμείνει δημιουργική και μέσα από τις δημιουργίες της να προβάλλει τις αξίες που είχε από μικρή!

Για την αγάπη που έχει για το περιβάλλον, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί, ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικα για τα κεριά της και τις συσκευασίες τους.  Γι’ αυτήν, ακόμα πιο σημαντικό, είναι τα σχήματα, οι φιγούρες και τα ονόματα των γυναικείων σωμάτων των κεριών της, «που τονίζουν ότι η διαφορετικότητα είναι όμορφη ανεξαρτήτως χρώματος και τύπου σώματος».

Όσο κι αν οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, οι υποχρεώσεις και η δουλειά της, «περιτριγυρίζουν» το μυαλό και την καθημερινότητά της, η Μαρία-Χριστίνα, θεωρεί ότι είναι εύκολο να συνδυάζει κάποιος full time δουλειά μαζί με τα ενδιαφέροντά του, φτάνει, όπως είπε, «να έχει την όρεξη και τη θέληση να το κάνει.  Εμένα η καθημερινότητα μου με κάνει να έχω ενεργητικότητα, να συνεχίζω και να θέτω καινούργιους στόχους».

Και πράγματι, αυτό έχει την πιο μεγάλη σημασία!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close