Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν φλαμίνγκο στη λίμνη Παραλιμνίου

Δύο πανέμορφα φλαμίνγκο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ασυνείδητοι στην περιοχή της λίμνης Παραλιμνίου. Πρόκειται για ένα συμβάν που προκαλεί μόνο θυμό και δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Τα πυροβολημένα φλαμίνγκο εντόπισε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση BirdLife Cyprus στη λίμνη Παραλιμνίου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και η ανάρτηση των μελών της οργάνωσης πραγματικά συγκλονίζει. 

"ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ. ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ. 
Την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια καταγραφών στη Λίμνη Παραλιμνίου, εντοπίσαμε ένα πληγωμένο Φλαμίνγκο εντός της λίμνης. Έπειτα από συνεννόηση με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, καταφέραμε να διασώσουμε το πουλί και να το μεταφέρουμε σε εξειδικευμένο κτηνίατρο. Η ακτινογραφία έδειξε αυτό που υποψιαζόμασταν… σκάγια στο πόδι, στη φτερούγα και στο μάτι. Εντοπίστηκε και άλλο Φλαμίνγκο με τραυματισμένη φτερούγα στη λίμνη, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί. Το πουλί που καταφέραμε να διασώσουμε έλαβε την απαραίτητη φροντίδα, ενώ έγινε επίσης χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά κατάγματα που προκάλεσε ο πυροβολισμός στη φτερούγα. Το Φλαμίνγκο αναρρώνει τώρα στο Κέντρο Περίθαλψης της Άγριας Ζωής της ΥΘΠ, αλλά ο πυροβολισμός και η ζημιά που αυτός προκάλεσε έχουν στοιχίσει στο πουλί το αριστερό του μάτι, αλλά και την ελευθερία του, καθώς η φτερούγα έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα. Αν και περιοχή Natura 2000, η Λίμνη Παραλιμνίου είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή που υποφέρει από σοβαρή ενόχληση, έλλειψη ουσιαστικής προστασίας και σωστής διαχείρισης. Αν ο πυροβολισμός ενός Φλαμίνγκο δεν είναι αρκετός για να θορυβήσει τοπικές αρχές, τμήματα, υπηρεσίες και άλλους φορείς για το απροχώρητο της κατάστασης, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας"

‼️ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ. ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ. Την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια καταγραφών...

Δημοσιεύτηκε από BirdLife Cyprus στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021


 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28