News , Guide

Ελεγχόμενη η πρόσβαση και το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο Τρόοδος

Αυξημένη η διακίνηση πολιτών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2021

Αυξημένη κατά τη διάρκεια όλου του σαββατοκύριακου ήταν η διακίνηση των πολιτών στην περιοχή Τροόδους με την Αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός για επιτήρηση της κατάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο και βάσει των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας η πρόσβαση προς το Τρόοδος την Κυριακή, ήταν ελεγχόμενη από μέλη της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια αποφυγής συνωστισμού.
Εξάλλου και η πρόσβαση προς την πλατεία επιτρεπόταν μόνο σε μικρό αριθμό οχημάτων κάθε φορά.

Έστειλαν 6 στο 8998 και βρέθηκαν στο Τρόοδος
Πολλοί φαίνεται ότι ήταν οι πολίτες που επέλεξαν να αθληθούν στις χιονισμένες βουνοπλαγιές του Τροόδους αυτό το Σαββατοκύριακο, ώστε να αλλάξουν έστω και για λίγο σκηνικό, αφού η χώρα μας βρίσκεται προς το παρόν σε καθεστώς lockdown.

Υπομονετικά περίμεναν τη σειρά τους οι πολίτες, με τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρούν σε σχετικές υποδείξεις προς αποφυγή συμφόρησης στην πλατεία Τροόδους.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, με βαριά ρούχα, γάντια και σκουφιά οι Κύπριοι απόλαυσαν τη βόλτα τους στο κατάλευκο τοπίο, μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια, ώστε να επιστρέψουν έγκαιρα στα σπίτια τους πριν από την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας που τίθεται σε ισχύ στις 21:00 το βράδυ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε στο Πρωτοσέλιδο για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Τρόοδος.

Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι το Σάββατο πολλοί συμπολίτες μας είχαν μεταβεί στο Τρόοδος, όμως την Κυριακή, όπως δήλωσε, τροποποιήθηκαν τα σχέδια λόγω του ότι είχε παρατηρηθεί αυτή η αυξημένη κοσμοσυρροή, αποκλείοντας τους δρόμους προς την περιοχή.

Την Κυριακή η πρόσβαση ήταν ελεγχόμενη και δυστυχώς υπήρξαν καταγγελίες διάφορων πολιτών, είτε για λανθασμένο μήνυμα είτε για τις μάσκες. Συνολικά χθες, καταγγέλθηκαν 34 πολίτες ότι παραβίαζαν τα μέτρα. 

«Οι περισσότεροι είχαν τοποθετήσει το σημείο 6 στο 8998 αλλά λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής, ήταν πολύ δύσκολος ο έλεγχος των προσώπων αυτών» ανέφερε ο κύριος Ανδρέου.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι παροτρύνονταν οι πολίτες να μεταβούν και σε άλλα μονοπάτια της φύσης για να μην γίνεται αυτός ο συγχρωτισμός στην συγκεκριμένη περιοχή του Τροόδους.

Ελεγχόμενη θα είναι η πρόσβαση και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Τρόοδος.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close