News , Guide

4 λόγοι για να πίνεις καθημερινά τσάι

Άλλωστε, έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις πολλές μυρωδιές

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021

«Η Μητέρα Φύση μας έχει χαρίσει έναν πραγματικά υπέροχο και ζεστό τρόπο να προσλαμβάνουμε τα φάρμακά μας».  Αυτό δήλωσε κάποτε η μια φυσικοπαθητική θεραπεύτρια, η Pina LoGiudice και πράγματι είχε απόλυτο δίκαιο.

Ανέκαθεν τα βότανα ήταν γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, πράγμα που το βλέπουμε και στη σημερινή εποχή. Πόσες φορές καταλήξαμε να πίνουμε τσάι επειδή η γρίπη μας «ταρακούνησε»; Ή πόσες φορές ακούσαμε για χαλαρωτικά τσάγια ή για τσάι που βοηθάει στο άγχος;  Αυτά, μεταξύ πολλών, άλλων, βγάζουν το συμπέρασμα ότι το τσάι με βότανα, πρέπει σιγά-σιγά να μπει στην καθημερινότητά μας.

Άλλωστε, «επιβάλλεται» να το πίνουμε τώρα που είναι χειμώνας.  Ζεσταίνεται ολόκληρό το σώμα μας!

Βοηθάει στον ύπνο

Το τσάι πράγματι μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το φυσικό ηρεμιστικό, προπάντων όταν οι αϋπνίες σε ζορίζουν.  Κάποια από αυτά είναι η λεβάντα, η βαλεριάνα αλλά και το χαμομήλι.

Καταπολεμάει το άγχος

Μπορεί πράγματι ένα τσάι να βοηθήσει στη μείωση του άγχους;  Έρευνες, έχουν δείξει, πως η συστηματική κατανάλωση χαμομηλιού μειώνει τα συμπτώματα της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής.  Για το άγχος μπορεί, επίσης, να βοηθήσει και το τσάι μελισσόχορτο αλλά και η πασιφλόρα.

Βοηθά τα δόντια

Παρόλο που το τσάι, πιθανόν να «λερώσει» λίγο τα δόντια σου, μπορεί την ίδια ώρα να δράσει ως αντιβακτηριακό. Συγκεκριμένα, το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τα βακτήρια που ευθύνονται για τον σχηματισμό πέτρας στο στόμα σου, της τερηδόνας αλλά και της ουλίτιδας.  Βοηθάει επίσης και το μαύρο τσάι.

Ενισχύει τον μεταβολισμό

Αρκετά βότανα αλλά και μπαχαρικά μπορούν «ξεμπλοκάρουν» τον μεταβολισμό σου και να τον βελτιώσουν.  Κάποια από αυτά είναι tτο μαύρο πιπέρι, για παράδειγμα, η σκόνη τσίλι, ο κουρκουμάς, το κάρδαμο, η κανέλα, το δεντρολίβανο αλλά και το τζίντζερ.

Ένα φλιτζάνι τσάι, λοιπόν, την μέρα και όλα καλά!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close