News , Guide

7 πράγματα για να κάνεις σήμερα, αν νιώθεις βαρεμάρα

Λίγες καλές κουβέντες, χρειάζονται πού και πού έτσι;

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021

Ας μη ξεχνάμε τα όμορφα, αυτά τα θετικά και τα χρωματιστά που όντως μπορούν να φέρουν έστω και λίγη ελπίδα στις μέρες μας, που εδώ που τα λέμε αυτές οι μέρες είναι όντως λίγο μουντές και βαρετές.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να λέμε πως τελικά «δεν πρέπει να βαριέμαι», ή «αυτό θα κάνω για να μην βαριέμαι».  Σου έχουμε ετοιμάσει μία λίστα «θετικότητας», αν μπορούσαμε να το πούμε έτσι, ή αλλιώς μία «λίστα για διώξεις από τη ζωή σου τη λέξη ‘’βαρεμάρα’’».

Να ακούς μουσική
Θα έλεγε κανείς ότι η μουσική είναι η διέξοδος που όλοι αναζητάμε.  Εκτός του ότι σου δίνει τη δυνατότητα να ονειρευτείς και να σκεφτείς, μπορεί να σου προσφέρει όμορφες εικόνες που σου έχουν λείψει.

Εστίασε στην ευτυχία
Αναζήτησε στη μέρα σου τα μικρά και τα απλά πράγματα.  Αυτά είναι που στο τέλος της μέρας θα σε κάνουν να πεις «πέρασα όμορφα».  Είναι για παράδειγμα, μια στιγμή χαλάρωσης, είναι ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, χωρίς άγχος, μια καλή κουβέντα στους ανθρώπους σου και ένα «μπράβο» στον εαυτό σου.

Πάρε μολύβι και χαρτί
Κάνε σχέδια για τον επόμενο μήνα, κι αν πάλι για κάποιο λόγο δεν γίνουν όπως τα θέλεις, να προσπαθείς.  Το σημαντικό είναι να είσαι σε εγρήγορση και να γράφεις αυτά που θες να κάνεις πραγματικότητα.  Είναι ένα ταξίδι;  Είναι ένα «κλείσιμο» μιας εκκρεμότητας;

Διακόσμησε τους χώρους σου
Γίνει ο «δημιουργός» του σπιτιού σου, αυτές τις μέρες κιόλας.  Άνετα μπορείς να σκεφτείς τι αλλαγές χρειάζονται οι χώροι του σπιτιού σου.  Με πολλή φαντασία, αρκετή υπομονή και δημιουργικότητα φτιάξε με τα δικά σου χέρια κατασκευές που θα σου είναι χρήσιμες.  Το διαδίκτυο, άλλωστε, σου δίνει άπειρες επιλογές δημιουργίας!

Μαγείρεψε και «μπλέξου» στην κουζίνα
Γιατί όχι;  Μπορείς να γίνεις ο σεφ του σπιτιού σου, φτιάχνοντας ό, τι περνάει από το μυαλό σου.  Οι επιλογές πολλές, οι δυνατότητες ακόμα πιο πολλές.  Δημιούργησε και πες «το ευχαριστήθηκα».

Διάβασε όσο περισσότερο μπορείς
Δεν θες να πάει το μυαλό σου αλλού;  Τότε διάβασε ό, τι σε ενδιαφέρει και μάθε όσα περισσότερα μπορείς.  Είτε αυτό είναι ένα παραμύθι, είτε ένα μυθιστόρημα, είτε είναι ένα ιστορικό βιβλίο, ακόμα και μια περίληψη μιας ταινίας.  Άλλωστε, μ’ αυτά όλα μπορείς, κάλλιστα, να ανακαλύψεις τα καινούργια ενδιαφέροντα που μέχρι στιγμής, δεν τα χωρούσε ο νους σου!

Πάρε μια «άδεια» από το κινητό
Ξεκόλλα από το κινητό και την τηλεόραση και κάνε πιο δημιουργικές δραστηριότητες που θα σε κάνουν πιο ορεξάτο.  Τι λες για γυμναστική, στη βεράντα σου, ή ένα περπάτημα στο κοντινότερο πεζόδρομο;  Σου λέει κάτι το ποδήλατο;  Η ζωγραφική;  Ο κήπος σου;

Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες δραστηριότητες που θα σε κάνουν να «κινείσαι» πιο γρήγορα, με όρεξη και θέληση.  Και προπάντων να σε κάνουν να σκέφτεσαι λίγο πιο θετικά.  Ξεκίνα, αν θες, με τις πιο πάνω και αργότερα, έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου, ν’ ανακαλύψεις κι’ άλλες!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close