Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τι είναι το glamping που (μάλλον) θα μπει στη ζωή μας με νομοσχέδιο

Το "glamourous camping" είναι η νέα κατηγορία τουριστικών καταλυμάτων που θα ξετρελάνει κόσμο και στη χώρα μας!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021

Το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων κατηγορίας «κατασκήνωσης πολυτέλειας Glamping», το οποίο αφορά εμπειρίες πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε δομές που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, χωρίς να παραβιάζεται το φυσικό περιβάλλον. Η νέα κατηγορία τουριστικών καταλυμάτων  θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ορεινών και της υπαίθρου και θα προσελκύσει νέα τμήματα αγορών. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στα χέρια των εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών για σχόλια και απόψεις.

Όπως ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, οι συγκεκριμένες αναπτύξεις αναμένεται να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος για την περαιτέρω ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και των περιοχών της υπαίθρου και παράλληλα να προσελκύσουν νέα τμήματα τουριστικών αγορών.

Tα κάμπινγκ πολυτελείας είναι μία νέα μόδα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια δυναμικά την εμφάνισή της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα έχει ήδη νομοθετήσει για το «Glamping» (glamourous camping) που παραπέμπει σε εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Όπως λέχθηκε αρμοδίως, με το νομοσχέδιο θεσπίζεται σήμα «Glamping», το οποίο θα αποτελεί σήμα πιστοποίησης με ειδικό λογότυπο και θα χορηγείται σε νομίμως αδειοδοτημένες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις) που θα πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια. Τα καταλύματα αυτά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τριών αστέρων.

 

Το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων κατηγορίας...

Δημοσιεύτηκε από Υφυπουργείο Τουρισμού στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close