Little Black Book , Εστιατόρια

Η WineVault φέρνει τα μοναδικά κρασιά από το Κτήμα Τσέπελου κοντά μας

WineVault: Φέρνει αποκλειστικά στην κυπριακή αγορά τα κρασιά τριών οινοποιείων

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021

Η WineVault Ltd αναλαμβάνει από την 1η Φεβρουάριου 2021 την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή στην κυπριακή αγορά των οινοποιείων Κτήμα Τσέλεπου, Κτήμα Δρυόπη και Κάναβα Χρυσού-Τσέλεπος.

WineVault Ltd
Πρόκειται για μια νεοσύστατη εξειδικευμένη στο ποιοτικό κρασί εταιρεία, που στόχο έχει να παρέχει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά από το διεθνή αμπελώνα, premium αλκοολούχα ποτά και σχετικές συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Κτήμα Τσέπελου
Ο Γιάννης Τσέλεπος, Κύπριος στην καταγωγή, είναι ένας παραγωγός σημείο αναφοράς για το ποιοτικό κρασί της Πελοποννήσου που βρήκε στην Αρκαδία την δεύτερη πατρίδα του. Εκεί, στα φτωχά, αργιλοπετρώδη εδάφη με την ιδανική αποστράγγιση το Κτήμα Τσέλεπου παράγει κρασιά πρεσβευτές του Αρκαδικού αμπελώνα. Ο Γιάννης Τσέλεπος πάντα πρωτοπόρος και ανήσυχο πνεύμα ήταν ο πρώτος που εμφιάλωσε αφρώδες Μοσχοφίλερο με τη μέθοδο της δευτερογενούς ζύμωσης στη φιάλη στις αρχές της δεκαετίας του 90, τη γνωστή πλέον Amalia Brut. Σήμερα, πέρα από την Αρκαδία όπου είναι και η βάση του, ο Γιάννης Τσέλεπος οινοποιεί και στη Νεμέα με το Κτήμα Δρυόπη αλλά και στη Σαντορίνη με την Κάναβα Χρυσού.

Γιάννης Τσέλεπος
Γοητευμένος από την ποικιλία Μοσχοφίλερο
Η σχέση μου με το αμπέλι και το κρασί είναι βιωματική, ολοκληρωτική και πιστεύω πως με έχει κάνει σοφότερο και καλύτερο σαν άνθρωπο. Γοητευμένος από την πρώτη στιγμή από το οικοσύστημα της Αρκαδίας, ασχολήθηκα με την ποικιλία Μοσχοφίλερο. Πρόκειται για την ποικιλία που ανέδειξα από το τέλμα της αφάνειας, οινοποιώντας την μονοποικιλιακά και αναδεικνύοντας όλες τις διαστάσεις της. Με την εμπειρία που απέκτησα με την ενασχόλησή μου με το Μοσχοφίλερο, αποφάσισα να συνεχίσω τις οινικές μου εξερευνήσεις με δύο ποικιλίες που αγαπώ εξίσου, το Αγιωργίτικο και το Ασύρτικο, στους κατεξοχήν τόπους καταγωγής τους, καταθέτοντας έτσι την δική μου πρόταση για την απόλυτη έκφραση του terroir τους.

Γ.ΤΣΕΛΕΠΟΣ, NICOSIA, CYPRUS TEL: 22767300, EMAIL: info@winevaultcy.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close