News , Guide

Μια καλή κουβέντα ενόψει lockdown είναι πάντα απαραίτητη!

Γιατί πολύ απλά, πιστεύουμε στις καλύτερες μέρες

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2021

Αυτές οι δύσκολες μέρες που διανύουμε, είναι γεγονός πως μας έχουν κουράσει.  Παρόλα αυτά, κάτι έχουν να μας δείξουν, να μας προσφέρουν και να πούμε στο τέλος του μήνα πως «κάτι μάθαμε από αυτές».

Εσύ, όπου κι αν βρίσκεσαι, ό, τι κι αν κάνεις αυτό το δευτερόλεπτο, πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου πως θα ήταν τα πράγματα αν εκπαίδευες το μυαλό σου να βλέπει μόνο τα θετικά.  Έστω και αν αυτό δεν το πιστεύεις, κάνε μια προσπάθεια να το δοκιμάσεις.  Άλλωστε, αυτά τα θετικά, θα σε βοηθήσουν να δεις τη ζωή με άλλο μάτι, δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Μάθε να εστιάζεις στα καλά

Στην καθημερινότητά σου βάλε στόχο να εστιάζεις περισσότερο στα καλά, παρά στα αρνητικά.  Αν μάθεις να εκπαιδεύεις το μυαλό σου θα δεις ότι μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεσαι.  Θα μάθεις να αποδέχεσαι να τα λάθη σου και τις αδυναμίες σου πηγαίνοντας κάθε φορά ένα βήμα παρακάτω.

Τα ευχάριστα πράγματα και τα πιο θετικά θα σε βοηθήσουν να βλέπεις με άλλο μάτι τη ζωή.  Ακόμα, θα καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να λες ότι η ζωή είναι όμορφη.  Οι μέρες σου θα γίνουν πιο όμορφες και πιο αισιόδοξες.  Το ίδιο και τα βράδια σου, έχοντας έτσι μιαν ατμόσφαιρα γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Μέσα σ’ αυτό τον «κόσμο» της πανδημίας, μέσα σ’ αυτό το αρνητικό κλίμα, προσπάθησε να βρεις νέες συνήθειες, εντός σπιτιού σου που θα σε κάνουν να λες «περίφημα».  «Ανακατώσου» στην κουζίνα, λύσε σταυρόλεξα, άσε το κινητό στο πλάι και αναζήτησε νέα ενδιαφέροντα όπως είναι η ζωγραφική, το πλέξιμο ακόμα και η γυμναστική.

Ξεκόλλα από τα στερεότυπα

Εκπαίδευσε το μυαλό σου να βλέπει μόνο τα θετικά, βοηθώντας σε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Προπάντων, αυτό το διάστημα που τα πράγματα δεν κυλάνε και τόσο καλά ενόψει πανδημίας, προσπάθησε να εστιάσεις περισσότερο στα καλά, μαθαίνοντας να μη ξεχωρίζεις τους ανθρώπους και να αναγνωρίζεις την αξία τους.

Όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί με μοναδικές ατέλειες, τις οποίες οφείλεις να εκτιμάς και να αποδέχεσαι.  Κανείς δεν έχει το δικαίωμα ν’ αλλάξει τη γνώμη κάποιου, εξαιτίας της κακής κριτικής και του «βομβαρδισμού». Την συγκεκριμένη συνήθεια ενδέχεται να κάνεις και εσύ, γι’ αυτό είναι καλύτερα ν’ αλλάξεις τακτική.  Σταμάτα το κόλλημά σου με τα στερεότυπα, τα οποία σου μεταφέρουν ανίδεοι και τοξικοί άνθρωποι.

Δοκίμασε να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι

Από σήμερα, δοκίμασε να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.  Εκεί που έτρεμες ν’ αντικρίσεις την ωμή αλήθεια, αντίκρισέ την με ψηλά το κεφάλι.  Πες «μπορώ» και πίστεψέ το.  Πράξε δίκαια και ανθρώπινα.  Πες «συμβαίνει αυτό, αλλά θα περάσει».

Μη διστάζεις να δεις την ομορφιά της θετικότητας.  Άσε την να κυλήσει στις ώρες, στα λεπτά, στα δευτερόλεπτά σου.  Ακόμα, στις υποχρεώσεις σου και σ’ όλες τις στιγμές σου.  Κάπου, κάποτε θα καταλάβεις ότι τόσο καιρό κρυβόταν μέσα σου.  Απλά εσύ δεν την άφηνες να βγει στην επιφάνεια, ή δεν σε άφηναν.  Τώρα όμως μπορείς.

Βρες την ομορφιά στα μικρά και στα απλά.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close