Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Έρχεται μία νέα εφαρμογή στα κινητά για ιχνηλάτηση επαφών

Ναι, στην Κύπρο!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2021

Στο Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα φιλοξενήθηκε η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου- Νικολαΐδου, η οποία μίλησε για την νέα εφαρμογή στα κινητά, η οποία θα ιχνηλατεί από μόνη της τα κρούσματα.

Αρχικά ανέφερε ότι τον Απρίλιο υπήρχε μια παρόμοια εφαρμογή, η οποία ιχνηλατούσε ο ίδιος ο χρήστης τις επαφές του δεκατέσσερις ημέρες πίσω, χωρίς να επικοινωνεί με καμιά άλλη συσκευή. «Τώρα έχουμε ενώπιον μας μια καινούρια εφαρμογή που έχει ως βάση την ενεργοποίηση Bluetooth».

Συμπλήρωσε ότι αυτή η εφαρμογή έχει ακολουθήσει τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις κατευθύνσεις που έδωσαν οι Επίτροποι των κρατών-μελών. Πρόσθεσε ότι δεν θα ανταλλάζει δεδομένα και είναι στη βάση της συγκατάθεσης. «Όλες αυτές οι εφαρμογές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν έρθει ενώπιον μας, είναι στη βάση της συγκατάθεσης».

Εξήγησε ότι πολύ απλά, όποιος θέλει την κατεβάζει και δεν θα είναι υποχρεωτική. «Αυτή η εφαρμογή δεν ενεργοποιεί γεωγραφική θέση και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Προστασίας επέλεξε αυτές τις εφαρμογές».

Παράλληλα, ανέφερε ότι γίνεται ανταλλαγή κωδικών της συσκευής και ο χρήστης με δική του συγκατάθεση θα επιλεγεί να προωθήσει τους κωδικούς και θα αποθηκεύονται μόνο για δεκατέσσερις ημέρες στο επεξεργαστή. «Ο πολίτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή και εκτός Κύπρου», συμπλήρωσε η κυρία Λοϊζίδου.

Τέλος, εξήγησε ότι τις επαφές θα της κρίνει ο επεξεργαστής. «Υπήρχαν κάποια θέματα για το ποιος θα είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας και οι εκτελούντες και έχει γίνει και η νενομισμένη διαβούλευση».

Δείτε το βίντεο: 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close