Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στόλισε ένα δέντρο στην αυλή με νόστιμες λιχουδιές, για τους φτρερωτούς σου γείτονες

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2021

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου μας καλεί να δείξουμε την αγάπη μας για τα πουλιά στολίζοντας ένα δέντρο στην αυλή με νόστιμες λιχουδιές.

Μπορεί να ξεστολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά κάποια στολίδια μπορούν να παραμείνουν στα δέντρα καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Δείξε την αγάπη σου προς τα πουλιά του κήπου ή του πάρκου της γειτονιάς σου, στολίζοντας ένα δέντρο στην αυλή σου με νόστιμες λιχουδιές για τους φτερωτούς σου γείτονες. 

Τι θα χρειαστείς:
• Ρολά χαρτιού υγείας
• Κουκουνάρια
• Χαρτόνι (από άδεια κουτιά δημητριακών ή χαρτόνι συσκευασίας το οποίο δε χρειάζεσαι)
• Σπόρους για πουλιά (μπορείς να αγοράσεις μείγμα σπόρων για άγρια πουλιά ή να δημιουργήσεις το δικό σου από ανάλατους σπόρους, αναμειγνύοντας ηλιόσπορους,  λιναρόσπορο, κεχρί, αποφλοιωμένη βρώμη και σπασμένα ωμά φιστίκια) 
• Φυστικοβούτυρο
• Σχοινί
• Ψαλίδι

Μπορείς να δημιουργήσεις μεζεδολιχουδιές για τα πουλιά με διάφορους τρόπους.

Σου προτείνουμε εδώ μερικούς:

Καρδιές για φάγωμα: Κόψε το χαρτόνι σε σχήμα καρδιάς (ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα προτιμάς) και άνοιξε μια τρύπα στην κορυφή. Πέρασε ένα σχοινάκι από την τρύπα για να μπορείς να την κρεμάσεις στο δέντρο. Στη συνέχεια άλειψε τη μια πλευρά με φυστικοβούτυρο και πασπάλισε την με σπόρους. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να αλείψεις φυστικοβούτυρο σε ρολό χαρτιού τουαλέτας ή πάνω σε κουκουνάρια και να τα πασπαλίσεις με σπόρους.

Μόλις ετοιμάσεις τις λιχουδιές, ήρθε η ώρα να στολίσεις με αυτές ένα δέντρο στον κήπο σου. Τα πουλιά θα χρησιμοποιήσουν τις λιχουδιές μόνο αν νιώσουν ασφάλεια. Τοποθέτησέ τις στην πλευρά του δέντρου που είναι προφυλαγμένη από ανέμους και αρκετά ψηλά, ώστε θηρευτές (όπως γάτες) να μην μπορούν να τις φτάσουν.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close