Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στείλε 6 στο 8998 και κάνε ποδήλατο ή περπάτησε στο πιο όμορφο πάρκο της πρωτεύουσας

Ένας από τους φυσικούς και πιο γραφικούς της ‘πνεύµονες’ της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021

Μπορείς να πάρεις τον/την σύζυγο και τα παιδιά σας και να επισκεφτείτε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους στην Κύπρο περνώντας ευχάριστα την ώρα σας και απολαμβάνοντας τις υψηλές (για την εποχή) θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες στο νησί.

Ο μεγαλύτερος πεζόδρομος λοιπόν στο νησί μας, βρίσκεται στη Λευκωσία και είναι το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου.

Το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, είναι ένας πεζόδρομος μήκους 14 χιλ. που εκτείνεται κατά κύριο λόγο στους δήμους Λακατάμειας και Στροβόλου. Είναι µία ευχάριστη διαδροµή, µε τους ευκαλύπτους, την πλούσια βλάστηση και την όχθη του ποταµού να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εκεί μπορείς να πας όχι μόνο για να περπατήσεις και να χαζέψεις τη φύση, αλλά μπορείς να πάρεις και το ποδήλατο να κάνεις μια βόλτα, μιας και υπάρχει και ποδηλατόδρομος.

Ο Ποδηλατόδρομος αρχίζει από το γεφύρι νότια του Προεδρικού Μεγάρου, περνά μέσα από τον ευκαλυπτώνα / πάρκο του Προεδρικού, διέρχεται μέσα από την κοίτη του Πεδιαίου κοντά στον παραδοσιακό πυρήνα των Αγίων Ομολογητών και κάτω από τη γέφυρα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, καθώς ενώνεται με το Πάρκο απέναντι από την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου κοντά στο Γιώρκειο. 

Στη συνέχεια περνά κάτω από τη γέφυρα της οδού Χείλωνος και καταλήγει στο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πάρε το ποδήλατό σου ή φόρεσε τα αθλητικά σου για ποδαρόδροµο και διέσχισε το πεζόδροµο/ποδηλατόδρομο Πεδιαίου στη Λευκωσία. Ένας από τους φυσικούς και πιο γραφικούς της ‘πνεύµονες’!

*Φωτο: awesome_navigator

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close