Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα απίθανο μέρος στην Κύπρο, με απαράμιλλη θέα, και έναν εντυπωσιακό βράχο

Μπορείς να θαυμάσεις ελεύθερα, αλλά να επισκεφθείς με προσοχή!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2021

Υπάρχουν κάποια σημεία στο νησί μας που είναι τόσο απίθανα, με αποτέλεσμα να μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Ναι, όσο απίθανο κι αν σου φαίνεται, για μία τόσο μικρή χώρα όσο η Κύπρος... οι θησαυροί που κρύβει, είναι ικανοί να σε εντυπωσιάσουν.

Εξ ου και κατά διαστήματα, εντοπίζουμε κυρίως στα social media φωτογραφίες από την Κύπρο που αποδεικνύουν ότι ζούμε σε έναν τόπο που συνεχώς μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Παρακάτω θα δεις ένα από αυτά τα μέρη που θα σου κόψουν την ανάσα με την ομορφιά τους. Και που σίγουρα θα θέλατε να επισκεφθείτε.

Ένα θαυμάσιο σημείο για να απολαύσεις τη θέα! 

Ο λόγος για το Σημείο Θέας στο χωριό Ξυλιάτος, που δημιουργήθηκε το 2010 στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης, μέσω των προγραμμάτων που διαχειρίζεται το τμήμα Δασών. Βρίσκεται στα ανατολικά του χωριού .

Η πρόσβαση στο Σημείο Θέας είναι εύκολη. Στον πυρήνα του χωριού υπάρχει χάρτης με κατευθυντήρια τόξα τα οποία είναι τοποθετημένα και στη διαδρομή και μπορούν να οδηγήσουν με ακρίβεια τον επισκέπτη στον προορισμό του.

Ένα μονοπάτι οδηγεί τον διαβάτη από το δρόμο στο Σημείο Θέας. Εκεί υπάρχει ένα ξύλινο κιόσκι και μεγάλο παγκάκι. Το σημείο αυτό πήρε την ονομασία του χάρη στην πανοραμική θέα που προσφέρει τόσο προς το χωριό, τη θάλασσα της κατεχόμενης Μόρφου όσο και προς το δάσος  Αδελφοί και Μαχαιρά και το δάσος της Μαδαρής.

Επίσης, στο Σημείο Θέας μπορεί ο επισκέπτης να εξερευνήσει  ένα σπάνιο γεωλογικό σχηματισμό ο οποίος σύμφωνα με λαϊκές παραδόσεις ονομάζεται «Οκτήπετρα». Πρόκειται για ένα παμπάλαιο βραχώδες πέτρωμα, το ύψος του οποίου ξεπερνά τα 30 μέτρα και στέκεται παραστάτης μπροστά από ένα παράξενο βραχώδες τοπίο με σπήλαια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Check In Cyprus (@checkincyprus)

 

*Υποσχέσου μας ότι την επόμενη φόρα που θα πας βόλτα στην κυπριακή ύπαιθρο θα έχεις μαζί σου μια τσάντα για τα σκουπίδια.
Πηγή πληροφοριών: Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλιάτου

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close