News , Guide

Τι ισχύει με τα νέα μέτρα για τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία, σπίτια και ορεινά θέρετρα

Πώς επηρεάζονται οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα από τις αυστηροποιήσεις των μέτρων στις συναθροίσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2020

Ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με όσους έχουν ήδη προβεί σε κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ορεινά θέρετρα και υπό ενοικίαση κατοικίες ενόψει της ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και του τριημέρου που ακολουθεί, μετά τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί σήμερα.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο σημειώνει πως, λόγω της άσχημης επιδημιολογικής εικόνας που παρατηρείται στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού στην κοινότητα, απαγορεύεται με ισχύ από σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 το απόγευμα, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, η παρουσία σε οικίες ατόμων πέραν των μόνιμα σε αυτή διαμενόντων.

Πώς επηρεάζονται τα ξενοδοχεία;
Μιλώντας στο Economy Today, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ξεκαθάρισε ότι τα ξενοδοχεία δεν επηρεάζονται από τα νέα διατάγματα λόγω του ότι οι κρατήσεις που έχουν γίνει αφορούν μεμονωμένο αριθμό ατόμων σε κάθε δωμάτιο.

Ως εκ τούτου, λόγω του ότι οι κρατήσεις είτε γίνονται ατομικά είτε αφορούν ζευγάρια και οικογένειες, και μπορούν να χαρακτηριστούν ως μόνιμα διαμένοντες στο ξενοδοχείο και μέλη της ίδιας οικογένειας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους έχουν προγραμματίσει τις κρατήσεις τους τις επόμενες μέρες ενόψει της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της Πρωτοχρονιάς. 

Σημειώνεται ότι τα ξενοδοχεία θα λειτουργούν μέχρι τις 23.00, εξαιρουμένης της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, ενώ τα εστιατόρια εντός των ξενοδοχείων δικαιούνται να φιλοξενήσουν το μέγιστο 75 άτομα.

Πρόβλημα για παρέες που έχουν κλείσει σε εξοχικές κατοικίες
Μιλώντας στο Economy Today, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοεξυπηρετούμενων Καταλυμάτων, Κωνσταντίνος Καρακόντης, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις κρατήσεις που έχουν γίνει από διάφορες παρέες που δεν μπορούν να θεωρηθούν οικογένειες.

Εξηγώντας ο κ. Καρακόντης έθεσε το παραδείγμα, ότι μια οικογένεια θα μπορεί να διαμείνει σε κάποιο υπό ενοικίαση κατάλυμα αφού εμπίπτει μέσα στα πλαίσια των νέων μέτρων, ωστόσο άτομα τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν ως οικογένεια δεν θα μπορούν να διαμείνουν μαζί.

Δηλαδή, 10 άτομα, τα οποία αποτελούνται από 5 ζευγάρια τα οποία έχουν προβεί σε κράτηση σε κάποια εξοχική κατοικία, δεν θα μπορούν να διαμείνουν λόγω των νέων μέτρων.

Θα χαθούν οι προκαταβολές ή τα ποσά που έχουν πληρωθεί;
Ο κ. Καρακόντης σημείωσε ότι όσον αφορά τα καταλύματα της πλατφόρμας Airbnb ή της Booking.com, δύσκολα θα μπορούν να επιστραφούν τα ποσά, λόγω των όρων και προϋποθέσεων που έχουν οριστεί από τις πλατφόρμες λόγω των συνθηκών των τελευταίων 9 μηνών που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εξήγησε ότι λόγω των διακυμάνσεων των μέτρων και της επιδημιολογικής κατάστασης, οι εν λόγω πλατφόρμες προειδοποιούν από νωρίς τους χρήστες ότι ενδεχομένως να μην πραγματοποιηθεί η διαμονή τους και η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και όχι τα καταλύματα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close