Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 υπέροχα καταλύματα για μαγικά Χριστούγεννα στο βουνό

Ξύλο, παραδοσιακή πέτρα της Κύπρου, φωτιά στο τζάκι, ζεστή ατμόσφαιρα και ένα ειδυλλιακό σκηνικό... για τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2020

"Λαμπερά" δωμάτια με θέα, τζάκι και όλες τις ανέσεις, χιονισμένα μονοπάτια, γραφικά χωριουδάκια με ξακουστό κρασί, και υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις… σε περιμένουν φέτος για να περάσεις οικογενειακές γιορτές!

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε ιδέες, για να περάσεις ζεστά Χριστούγεννα στα πιο όμορφα αγροτουριστικά καταλύματα, ξενώνες και ξενοδοχεία στην ορεινή Κύπρο.

Apanemia Inn
Τα φετινά Χριστούγεννα δραπετεύουμε από τον θόρυβο της πόλης, χαλαρώνοντας δίπλα στο τζάκι, σε ένα ιδιαίτερα γραφικό χωριό, απολαμβάνοντας τοπικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και λαχταριστά γεύματα και εξερευνώντας κρυμμένους θησαυρούς που αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας. Το Apanemia Studio και το Apanemia House, που και τα δύο αποτελούν μέρος ενός εντυπωσιακού συγκροτήματος, του Apanemia Inn, στο γραφικό χωριό Λόφου. Το Apanemia Inn, λοιπόν, είναι ένα μοναδικής αισθητικής αγροτουριστικό κατάλυμα που βρίσκεται στο γραφικό χωριό Λόφου της επαρχίας Λεμεσού! Χτισμένο με πέτρα και ξύλο, για να συνάδει με τον περιβάλλοντα χώρο, τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης, οροφές με ξύλινα δοκάρια, ξύλινο δάπεδο και έπιπλα-αντίκες, το κατάλυμα αυτό θα σου χαρίσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις! Μέσα σε αυτό το μοναδικό σκηνικό, το Apanemia Inn σε προσκαλεί να απολαύσεις στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Το Apanemia Inn αποτελείται από 2 ιδιωτικές κατοικίες. Επίλεξε το εντυπωσιακό Apanemia Studio, που είναι ιδανικό για ζευγάρια, το οποίο θα χαρίσει σε σένα και το ταίρι σου υπέροχες στιγμές χαλάρωσης! Πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος κάποτε λειτουργούσε σαν αποθήκη, ωστόσο όταν το 2018 ανακαινίστηκε μετατράπηκε σε ένα πολυτελές ευρύχωρο στούντιο, επενδυμένο με την παράδοση αλλά ταυτόχρονα και το μοντέρνο στυλ, που του χαρίζει ζεστή ατμόσφαιρα και μία μοναδική αίσθηση! Ένα καταπληκτικό μέρος για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Στο Apanemia Studio εντυπωσιάζει το μεγάλο παραδοσιακό κρεβάτι αλλά και το εξωτερικό τζακούζι στην αυλή που προσφέρει χαλάρωση στους επισκέπτες του.  Επίσης, σου παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις για να μη σου λείψει τίποτα. Από μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μέχρι ξύλα για το τζάκι. Μπορείς όμως να επιλέξεις τη μεγαλοπρεπές Apanemia House, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 ενήλικες. Το σπίτι αυτό διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι με άνετους καναπέδες και υπέροχα υφάσματα, όπου μάλιστα δεσπόζει το εντυπωσιακό τζάκι. Έχει 2 αυλές κι ένα όμορφο αίθριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό καφέ ή να συνομιλήσουν με τους φίλους τους, παρακολουθώντας τη βροχή. Και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Άλλωστε πρόκειται για ένα κτίσμα που μετρά άνω των 100 ετών ζωής... Ένα άλλοτε αγρόκτημα, που από το 2015 έχει μετατραπεί σε ένα χώρο ηρεμίας, χαλάρωσης και ξεκούρασης!
Το Apanemia Inn, υποδέχεται τους επισκέπτες του με ένα μπουκάλι κρασί και πρωινό (συμπεριλαμβάνονται στην τιμή).
(99 527711) Λόφου.

Petit Palais στις Πλάτρες
Το Ξενοδοχείο Petit Palais, το οποίο λειτουργεί από τη δεκαετία του 1940 στο ορεινό θέρετρο των Πλατρών, ανακαινίστηκε ριζικά το καλοκαίρι του 2020 με σκοπό να γίνει ένας νέος προορισμός χαλάρωσης και αναψυχής στο βουνό. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 3 ορόφους και διαθέτει 32 μοντέρνα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια. Μεταξύ αυτών υπάρχουν 2 σουίτες, αλλά και 8 συνδεόμενα δωμάτια για τη φιλοξενία οικογενειών με παιδιά. Τα πλείστα δωμάτια έχουν μπαλκόνια με θέα το δάσος ή τις Πλάτρες.Το κομψό μπαρ στο σαλόνι με το τζάκι, η κρεμαστή βεράντα με πανοραμική θέα, το υπαίθριο καφεστιατόριο στην κύρια όψη του ξενοδοχείου, είναι οι υπέροχοι χώροι που συμπληρώνουν την εμπειρία της διαμονής, ισορροπώντας ανάμεσα στο μοντέρνο και στο παραδοσιακό.
(25422723, 25421723) Πλάτρες, επ. Λεμεσού.
 

The Library Hotel Wellness Retreat στην Καλαβασό
Το The Library Hotel Wellness Retreat βρίσκεται στο πανέμορφο χωριό Καλάβασος της επαρχίας Λάρνακας και κοντά στον κόλπο του Ακρωτηρίου. Το Library Hotel Wellness Retreat είναι ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα, που αποτελείται από 11 σουίτες με μοναδικό στυλ που ανοίγουν προς την αυλή και την εκπληκτική θέα του χωριού και των γύρω βουνών. Όλες οι σουίτες είναι πολυτελώς επιπλωμένες και διαθέτουν αρμονική διακόσμηση, προσφέροντας στους επισκέπτες τη φιλόξενη, οικεία ατμόσφαιρα της ομορφιάς περασμένων εποχών. Οι επισκέπτες στο Library Hotel μπορούν να περάσουν πολλές ώρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης με ένα βιβλίο στο υπέροχο σαλόνι-βιβλιοθήκη.
Tip: Εναλλακτικά, χαλαρώστε στο κέντρο ευεξίας Potamonde, συνεχίζοντας με ένα γκουρμέ δείπνο στο μεσογειακό εστιατόριο Mitos και την βεράντα του. Στα αξιοθέατα σημείωσε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού και το δημοτικό κήπο, που βρίσκεται στην παραλιακή οδό.
(24817071 / www.libraryhotelcyprus.com ) Καλαβασός, επ. Λάρνακας.

Αριστοτέλειο στον Πεδουλά
Θα το βρεις μέσα στον Πεδουλά, με τα αμφιθεατρικά κτισμένα σπίτια ανάμεσα στις βουνοπλαγιές του Τροόδους. Κτίστηκε το 1917 και μέχρι και το 1940 λειτουργούσε ως ξενοδοχειακή μονάδα. Το 2000 ωστόσο το κτίριο αγοράσθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, οι οποίοι το αναπαλαίωσαν, δίνοντάς του ξανά ζωή. Είναι πετρόκτιστο, διαθέτει 8 πανέμορφα δωμάτια διακοσμημένα με αντίκες που σε παραπέμπουν σε ένα παλιό, κλασικό αρχοντικό, ενώ συμπεριλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Tip: Όλα τα δωμάτια έχουν τζάκι, μπαλκόνι, ενώ το ξενοδοχείο στεγάζει εστιατόριο και μπαρ, έχει αυλή και ανοικτή ανώγεια βεράντα.
(22953334/ www.aristotelioboutiquehotel.com) Χαραλάμπους Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας.



Serenity Boutique Houses
Το Serenity Boutique Houses μοιάζει η ιδανική επιλογή για διαμονή στο χωριό. Βρίσκεται στο Βουνί της Λεμεσού, ένα από τα κρασοχώρια της Κύπρου σε ένα μαγευτικό τοπίο με εντυπωσιακό κλίμα. Το Serenity Boutique Houses αποτελείται από δύο σουίτες, την Suite with garden view και τη deluxe queen suite, δύο ξεχωριστές πολυτελής σουίτες σε μια πλήρως ανακαινισμένη, πετρόκτιστη τριώροφη οικία, σχεδιασμένες με πολύ αγάπη για να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα χαλάρωσης και ηρεμίας. Η suite with garden view και η deluxe queen suite μπορούν να μετατραπούν κατόπιν συνεννόησης σε μια τριώροφη κατοικία και να προσφερθεί για τέσσερα άτομα. Το SERENITY βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και τα δύο καφενεία που διαθέτει το χωριό βρίσκονται 20μ και 100μ. αντίστοιχα μακριά από τις σουίτες. Επίσης τα εστιατόρια του χωριού βρίσκονται σε ακτίνα 300 μέτρων. Αυτό προσφέρει επιπρόσθετη χαλάρωση αφού η χρήση αυτοκινήτου είναι αχρείαστη. Το Βουνί βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία για περιηγήσεις αφού βρίσκεται οδικός 25 λεπτά από την πόλη της Λεμεσού, 10 λεπτά από το χωριό Όμοδος, 30 λεπτά από το Τροόδος, 20 λεπτά από Πλάτρες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται πάρα πολλά οινοποιεία της γύρο περιοχής. 
(99226600) Βουνί επ. Λεμεσού. 

Απόκρυφο στη Λόφου
Θα το συναντήσεις διασχίζοντας τη Λόφου, θα αρχίσεις να ανηφορίζεις, και εκεί, θα το βρεις κτισμένα αμφιθεατρικά με θέα όλο το υπέροχο, πέτρινο χωριό. Τα κομψά καταλύματα είναι φτιαγμένα από πέτρα της περιοχής. Τα 9 δωμάτια, σουίτες και τα διαμερίσματά του είναι παραδοσιακά διακοσμημένα, ανάλογα με τα χρώματα που φέρει το όνομα του κάθε δωματίου. Για παράδειγμα το δωμάτιο 'ελιά' είναι διακοσμημένο με λαδί χρώμα και το 'λεβάντα' με μοβ.
Tip: Το εστιατόριο του, το Αγρινό σερβίρει καλοφτιαγμένη κυπριακή κουζίνα από ντόπια υλικά. Διαθέτει επίσης ιδιόκτητη υπόγεια κάβα όπου μπορείς να κάνεις και wine tasting. Στο θέρετρο υπάρχει επίσης πισίνα, γυμναστήριο, spa με σάουνα, steam bath, και ειδικό δωμάτιο για μασάζ.
(25813777, 96475530/ www.apokryfo.com) Λόφου, επ. Λεμεσού.

 

Casale Panayiotis
Ένα καινοτόμο ξενοδοχειακό συγκρότημα, του οποίου οι ξενώνες βρίσκονται σε όλη την έκταση του χωριού, αφού πρόκειται για αναπαλαιωμένα σπίτια κατοίκων. Καθένα από τα 41 δωμάτια (ενός και δύο υπνοδωματίων) και σουίτες, με ονόματα όπως Βυζαντινό, Μάραθος, Αγ. Μαρίνα, Ηλιακό, Πάνθεον, αναπαλαιώθηκαν διατηρώντας τον αυθεντικό και αρχικό τους χαρακτήρα και τη γοητεία. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο διαφορετικά διατηρώντας τα κυπριακά παραδοσιακά στοιχεία των σπιτιών, ενώ όλα είναι πλήρως εξοπλισμένα με θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση, DVD-CD Player, mini bar και σε μερικά δωμάτια υπάρχει υδρομασάζ και τζάκι. Μοντέρνο και κομψό με υπέροχη θέα, και άνεση θα σου χαρίσει τις γιορτές που αναζητάς!
(22952444) Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας. 

Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou
Στην καρδιά της Λόφου, σε μια όμορφη τοποθεσία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τυπική της παράδοσης του τόπου, το Oinoessa θα σε μαγέψει με τη φιλοξενία και τις εγκαταστάσεις του.  Το συγκρότημα αποτελείται από τρία πέτρινα σπίτια, με οκτώ πολυτελή στούντιο γύρω από μια ιδιωτική αυλή, όπου θα νιώσεις την απόλυτη ηρεμία, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Wi-Fi και μικρό πρωινό περιλαμβάνονται στη διαμονή! Εσύ ωστόσο να επιλέξεις την ολοκαίνουρια σουίτα ‘Θέα’ (με την ομολογουμένως πανοραμική θέα) που αποτελεί ένα εξαιρετικά ευρύχωρο κατάλυμα. Είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα, το ισόγειο και το πατάρι. Στο ισόγειο βρίσκεται η κουζίνα, που είναι εφοδιασμένη με όλα τα κουζινικά σκεύη, το σαλόνι με το ευρύχωρο καθιστικό και τους μαλακούς καναπέδες, που θα σε καλομάθουν, και το τζάκι που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα. Η δε σκάλα που θα δεις στο ισόγειο θα σε οδηγήσει στο πατάρι, όπου θα απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης... στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί σε περιμένει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και μία μπανιέρα με τζακούζι. 
(99373371, info@oinoessa.com) Λόφου, επ. Λεμεσού. 

Oinou Strata Luxury Suites & Wine Bar
Πρόκειται για ένα πανδοχείο –όπως αυτοαποκαλείται–, αναπαλαιωμένο με πολλή αγάπη και εμποτισμένο με έντονο άρωμα έρωτα και οίνου. Διαθέτει τρεις πολυτελείς και ατμοσφαιρικές σουίτες. Τη Shiraz, τη Merlot και τη Champagne, με την πολυτέλεια και την άνεση να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία. Διαθέτει όμως κι ένα ‘μικρό ναό’ αφιερωμένο στο καλό κρασί, με ξεχωριστές επιλογές σε εκλεκτούς οίνους και ένα μενού φαγητού με επιλογές (platter, σαλάτες, σάντουιτς και κυρίως πιάτα) που μπορούν να συνοδεύσουν επάξια το ποτό σου. Η δε εσωτερική αυλή του αρχοντικού προσφέρεται για να απολαύσει κανείς φαγητό και ποτό σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Προτέινουμε να μείνεις στην πολυτελή και εντυπωσιακή Champagne Luxury Suite, με τον πρωτότυπο σχεδιασμό, τη vintage αισθητική και όλες τις ανέσεις, για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία διαμονής. Τζάκι, πολυτελή προϊόντα περιποίησης, πρωινό στο δωμάτιο, platter και welcome drink κατά την άφιξη θα σε κερδίσουν μεμιάς. 
(25944244) Βουνί, επ. Λεμεσού. 

Λύχνος
Στον όμορφο και ήσυχο Ασκά, αυτό το μέρος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό απόδρασης και ηρεμίας.Τα τέσσερα δωμάτια του Λύχνου (Μπακάλικο, Σανιδωτό, Ξυλουργείο και η σουίτα Δίχωρο) προσφέρουν πολυτελή και άνετη φιλοξενία, διατηρώντας ταυτόχρονα τον παραδοσιακό και ζεστό χαρακτήρα τους. Προτίμησε να μείνεις στο Ξυλουργείο, που είναι ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε παλιά ως εργαστήρι ξυλουργικής και που πλέον προσφέρει στον φιλοξενούμενο τη θερμή αίσθηση του ξύλου και της πέτρας. Κυρίαρχο στοιχείο το ντιβάνι του, φτιαγμένο στο χέρι από παλιά ξύλα που υπήρχαν στο σπίτι.
(22642641) Μιχαήλ Κουτσόφτα 1, Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close