Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για μεζεδάκια σε ένα νέο χώρο στο χωριό

Ετοιμάσου για το σαββατοκύριακο!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2020

Στα νοτιοδυτικά της Λάρνακας, βρίσκεται ο όμορφος Κάτω Δρυς. Ένα χωριό κτισμένο στο μέσο τριών πόλεων, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και μόλις 36 χιλιόμετρα από τη Λάρνακα και τη Λεμεσό. Η ηρεμία και η γραφικότητα του χωριού καταφέρνουν να γοητεύσουν τον κάθε επισκέπτη.

Στο χωριό έχεις πολλά να δεις και να κάνεις, οπωσδήποτε όμως πρέπει να επισκεφθείς το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και το Μουσείο Μέλισσας, το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, την εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας, κτίσμα του 12ου αιώνα, αλλά και τα ξωκλήσια του χωριού. Αξίζει επίσης να περιδιαβείτε στο χωριό για να θαυμάσετε τις γραφικές γειτονιές με τα σπίτια λαϊκής αρχιτεκτονικής, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τις πέτρινες βρύσες, το παλιό σχολείο αλλά και το ενετικό γεφύρι.

Ωστόσο, αξίζει να κάνεις και μία στάση στο νέο ταβερνάκι ονόματι "Της Φουκούς το Κάγκελο". 

Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο χώρο, με χαρακτήρα, και μια μικρή βεράντα, ο οποίος σε υποδέχεται από νωρίς τα σαββατοκύριακο φτιάχνοντάς σου πρωινό παραδοσιακό μπούκωμα, το οποίο θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω. 

Πέρα όμως από το παραδοσιακό μπούκωμα, το μαγαζί λειτουργεί σερβίρει και εκλεκτά μεζεδάκια στη σχάρα, τα οποία τα απολαμβάνεις δίπλα στην ξυλόσομπα. 

Κάνε την κράτησή σου κι έφυγες για το χωριό! 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close